Petr Cech var hovedperson i en af denne sommers mest omdiskuterede klubskifter, da han efter 11 års tro tjeneste skiftede Chelsea ud med rivalerne fra Arsenal. En handel Arsène Wenger må være ekstatisk over, mens José Mourinho allerede må fortryde, at han lod tjekken smutte. Petr Cech var nemlig manden bag Arsenal 1-0-sejr.

»Jeg troede aldrig, at dette skulle ske, men det er tid for mig til at sige farvel til Chelsea. Klubben, jeg har levet for i hvert eneste minut siden ankomsten i juli 2004. Stedet hvor, jeg regnede med, at jeg en dag ville lægge mine handsker og støvler på hylden og afslutte min karriere. Men livet udarter sig ikke altid i den retning, du forventer.«

Sådan lød indledningen på Petr Cechs afskedsbrev til Chelseas fans, kort efter han i juni havde fuldbyrdet skiftet til London-rivalerne Arsenal. Mindre end to måneder senere stod tjekken overfor sine gamle holdkammerater gennem 11 år i sin officielle debut for Arsenal i Community Shield-finalen.

Her var det Arsenal, som dominerede mest i første halvleg, der ikke bød på mange åbne chancer. Men efter 23 minutters spil kom Arsène Wengers tropper foran 1-0.

Alex Oxlade-Chamberlain modtog bolden fra Theo Walcott på højrekanten, hvorefter han driblede ind i banen og bankede bolden ind i det lange hjørne uden chance for Cech-lærlingen Thibaut Courtois.

Chelsea var uden sidste sæsons topscorer, Diego Costa, der sad på tribunen med en skade. I stedet var Loïc Rémy valgt til startopstillingen, men efter en anonym første halvleg, blev han flået ud af manager José Mourinho og erstattet af sidste sæsons Manchester United-flop, Radamel Falcao.

Det hjalp på Chelseas offensiv, men gang på gang blev skuddene mod Arsenal-målet blokeret af Petr Cech. Blandt andet diskede han op med en sublim redning på et direkte frispark fra brasilianske Oscar.

I kampens sidste kvarter pressede Chelsea massivt på for en udligning, men hver eneste gang måtte de se sig stoppet af Petr Cech, der dermed fik en perfekt start på sin Arsenal-karriere.