AaB kan stadig blive danske mestre. Men nordjyderne gjorde det lidt sværere for sig selv, da man søndag aften tabte 1-2 på hjemmebane til Randers.

Kronjyderne var tydeligvis kommet til Aalborg med en plan om at lukke helt ned i eget forsvar og så forsøge at score på de hurtige omstillinger. Og det var en plan, der gav fuld bonus i form af tre point og masser af luft ned til nedrykingsstregen.

Først bankede Jonas Kamper Randers på sejrskurs med en brag af et langskud, som AaB-keeper Nicolai Larsen ikke nåede at tage bestik af, inden bolden sejlede ind i nettet bag ham.

AaB svarede hurtigt igen takket være backen Jakob Ahlmann, som også kunne trykke af langt ude fra. Randers-keeper Peter Friis Jensen så ud som om, at han regnede med, at bolden gik forbi mål - det gjorde den ikke. Det var anden kamp i træk, at Ahlmann scorede - og anden gang nogensinde i Superligaen.

Men hjemmepublikummet fik kun kortvarigt lov til at drømme om tre point og guldmedaljer, inden kampen igen vendte. Med omkring 10 minutter igen af første halvleg mistede Kasper Risgård bolden, og Randers slog hurtigt kontra. Det mundede ud i et indlæg fra Jonas Borring, som fandt en fri Ronnie Schwartz inde foran mål, hvor han sikkert pandede bolden i mål.

1-2 ved pausen - og sådan endte kampen også, selvom hjemmeholdet pressede på for en udligning gennem det meste af anden halvleg. Randers kom dog også frem til flere kontra-muligheder, men her var man enten ikke hurtige eller præcise nok til, at det kunne ses på måltavlen.

AaB er stadig sikkert i spidsen, men både FC Midtjylland og FC København har mulighed for at reducere nordjydernes forspring, når de to hold påskemandag møder henholdsvis Viborg og Esbjerg.