For 65 millioner år siden uddøde fortidens kæmper dinosaurerne. Næsten. For en gruppe står tilbage i den nordtyske flodby, Hamborg. Dinosaurerne kaldes de. Hamburger SV. Hvor ordet traditionsklub ikke er dækkende. Aldrig i Bundesligaens 52-årige lange historie har Hamburger SV været fraværende i tabellen, og historien vil fortsætte i næste sæson for klubben, der blev stiftet i 1887.

For et år siden var Hamburger SV i næsten samme situation, da man i nedrykningsplayoff spillede 0-0 hjemme mod Greuter Fürth og klarede frisag på reglen om udebanemål efter 1-1 i returopgøret.

Og også denne gang klarede man skærene, da man efter den forlængede spilletid hentede en sejr på 2-1 mod Karlsruhe og dermed vinder samlet med 3-2 efter 1-1 i den første kamp.

»Det er en utrolig følelse, jeg står med. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det har været noget af det værste, man kan opleve som træner, for jeg bor i denne by, og jeg elsker denne klub,« sagde Hamburger SVs træner Bruno Labbadia ifølge Bild efter kampen.

Karlsruhe har ellers været uhyggeligt stærke hjemme på Wildpark Stadion, hvor holdet blot har lukket syv mål ind og tabt to kampe i sæsonen, og da holdet kom foran efter 78 minutter ved Reinhold Yabo, troede de fleste, at Hamburger SV for første gang i klubbens historie kunne kalde sig for et 2. Bundesliga-mandskab.

Men i overtiden af den ordinære tid fik udeholdet et frispark tæt på mål, og her kunne Marcelo Diaz sætte HSVs første direkte frisparksmål i sæsonen ind.

I den forlængede spilletid kunne indskiftede Nicolai Müller afgøre det hele, da han fem minutter før tid scorede til 2-1 for Hamburger SV.

Karlsruhe skulle nu score to gange for at vinde samlet, og holdet fik et straffespark i de sidste sekunder af kampen, men brændte.

Dermed tikker det berømte stadionur på HSVs stadion videre. Det blev sat i gang for 52 år siden.