KØB PLUS!

Hårdt spark til klubben på gulvet

KOMMENTAR

Jeg skal love for, at Brøndby får nogle los for tiden. For en klub, der i forvejen ligger ned, er to, måske tre, hjemmekampe uden tilskuere og en bøde på 150.000 kr. et af de tungere spark. Straffen for at hundredevis af tilskuere invaderede banen i pokalkampen mod FC København 28. november er udmålt af Dansk Boldspil-Union (DBU), og herfra kan man kun bifalde, at det har fået alvorlige konsekvenser, at der var så himmelråbende lidt styr på sikkerheden.

Det er også logisk nok, at man på denne måde straffer både klub og tilhængere, men holder det sportslige (som pointreduktion eller pokalexit ville være) fri, eftersom urolighederne først fandt sted efter kampen. Det er nærliggende, at Brøndby anker straffen, og måske bliver den også barberet ned til en enkelt hjemmekamp, men denne huskekage vil da gøre sit til, at man tager ansvaret lidt mere seriøst i fremtiden.

Ja, jeg håber, at Brøndby anker sagen, så der også skabes klarhed over den tredje kamp, der er i spil. For det er en unødvendig trussel at have hængende over hovedet med yderligere en kamp for tomme tribuner, når man ikke ved, hvad der kan udløse den.

For Brøndby som lidende klub er det nærmest tragikomisk, at man midt i en tid, hvor endnu en direktør ligner en færdig mand, hvor et børsprospekt pinedød skal ud inden nytår og feriepengesagen fortsat er uafklaret, nu skal forholde sig til nok en økonomisk bet. Jeg siger ikke, at dommen vil afgøre, om Brøndby rykker ud eller ej.

Men der er ingen tvivl om, at det er endnu en forhindring, der er lagt ud. Forude venter et forår, hvor der skal kæmpes for sportslig overlevelse, og så er det tungt at undvære støtten udefra i opgørene mod Randers og FC Midtjylland, der i forvejen var udlagt som nøgleopgør.

Men klubben har sine egen manglende sikkerhedsprocedurer - eller håndhævelse af samme - at takke for, at vejen til overlevelse er blevet endnu mere bumlet.

Jacob Staehelin er sportschef på BT og sporten.dk

Din kommentar

Kommentarer

Udekampe i stedet

Skrevet af Anonym, Torsdag den 27. december 2012, 11:26

Synes jo også man straffer de kommende modstandere...
Hvor sjovt er det lige at skulle spille en kamp uden tilskuere ? De kan vel heller ikke medbringe deres egne.
Man skulle i stedet ha' dømt dem til at spille på udebane.

Endnu en bunke rigmænd

Skrevet af Anonym, Torsdag den 20. december 2012, 08:45

lol nu er der så kommet nye rigmænd der reder klubben ..... sig mig en gang hvor mange rigmænd findes der i Danmark? Ny må Brøndby da efterhånden ha været i gemmen dem alle sammen:-)

Amateur-hour på Brøndby Stadion

Skrevet af Anonym, Onsdag den 19. december 2012, 11:14

Her følger en meget udemærket beskrivelse af niveauet i den klub. Hvem vil dog sponsorere det amatøragtige galehus?:

DBU's kritik af Brøndbys sikkerhed på stadion er kras:

– Der er tale om uacceptable svigt, der har medført, at mennesker har været i fare, og at dansk fodbolds renommé har lidt skade, skriver forbundet og tilskriver FCK's kontrollør-indsats i modsatte ende æren for at det ikke endte med, at Brøndby og FCK's tilhængerskarer kom i direkte kontakt med hinanden.

– I tiden indtil politiet rykkede ind på banen, var det kun en professionel og modig indsats fra FC Københavns kontrollører, der forhindrede en direkte konfrontation mellem de to fangrupper, fastslår DBU.

Sæsonkort

Skrevet af Anonym, Onsdag den 19. december 2012, 11:05

Hvad nu med alle de normale mennesker der har købt sæsonkort ? bliver de refunderet ?
Jeg ville da føle mig godt og grundigt snyt, når jeg mister 2 kampe.Såfremt man betaler et depositum eller betaler for en vare der ikke senere bliver leveret skal man vel have sine penge tilbage.
Jeg synes at det er en god dom. Brøndby har troet at de styrede dansk fodbold og kunne klare alt med deres tåbelige søforklaringer. Mads Øland er tilsyneladende også bange for Brøndby. Han må se at få Brøndby til at klare feriepengesagen nu,hvis han tør!
Viasat har måske også et problem snart.TV3+ har næsten konstant vist Brøndby's kampe. Man fristes til at spørge dem om de vil forsætte med det,når Brøndby inden længe er i danmarksserien. Måske er de skjult sponsor til Brøndby.
Kan Brøndby ikke længere klare lønudbetalinger samt feriepengesagen, må de omg. erklæres konkurs.

Klubben på gulvet

Skrevet af Anonym, Onsdag den 19. december 2012, 11:01

Vi ser resultaterne af 10 år med mangel på dygtig ledelse, visioner og handlekraft. Det er sørgeligt at en af Danmarks mest visionære fodboldpersonligheder, Per Bjerregård, må se sit livsværk gå til grunde i middelmådig uduelighed, hooliganisme medløberi og en ledelsesmæssig soven i timen, der må have sat ny Danmarksrekord. Spørgsmålet er, hvem der kan vende skuden. Hvem vil tage slæbet i en klub, der gang på gang bliver snigløbet af egne fans.

Kan man længere tro på at løsningen findes inden for egne rækker? Eller må man begynde HELT forfra. Jeg tror det sidste.

Luk det ned og start forfra

Skrevet af Anonym, Onsdag den 19. december 2012, 10:54

Luk Brøndby IF ned og lad skatteborgerne overtage gælden :-) og de arbejdsløse der følger med.

Start forfra på 'bar mark' på evt. Hvidovre IF licens eller måske HB Køges licens således at de er tilbage igen i næste sæson eller senest om 2 år.

Brøndby IF vil - som den ser ud nu - blive jagtet fra nu af og i al evighed. Medierne stopper ikke før at de har lukket selskabet og bagefter beklager de så at de er væk. Man skal jo huske at medierne IKKE må lyve, men de SKAL heller ikke skrive/sige sandheden.

Og jeg er ikke fra Brøndby :-)

Hårdt spark???

Skrevet af Anonym, Onsdag den 19. december 2012, 10:06

Imo er de slet ikke blevet straffet nok, de burde være blevet smidt ud af pokalen og lade EfB gå direkte i finalen. samt have en om noget endnu større bøde,og flere kampe uden tilskuer.

Det der er kommet fra DBU er rent ud sagt til grin.
At dommen i det hele taget kan blive anket, skriger til himlen af dumhed fra DBUs side.

Tåbelig standard kommentar

Skrevet af Anonym, Onsdag den 19. december 2012, 10:28

DBU udsteder den til dato hårdeste straf nogensinde til en dansk klub og alligevel kommer du med så tåbelig en kommentar.

At du tydeligvis demonstrerer at du ikke kan lige Brøndby er en ting - men prøv at løfte niveauet en anelse. Straffen rammer klubben i millionklassen og kollektivt alle fans, inklusivt det store flertal der faktisk godt kan finde ud af at opføre sig ordentligt...

Smides ud af pokalen?? Vil du venligst argumentere for en at forhold der opstår efter kampens afslutning skal have indflydelse på kampens resultat?

Tåbelig standard kommentar

Skrevet af Anonym, Onsdag den 19. december 2012, 13:36

Brøndby får som fortjent. Det er et rent galehus med en masse tåbelige fans, der ved alle kampe står og skriger at vi er mestrene,selvom de ligger uhjælpeligt sidst i ligaen.
Havde du måske forventet at DBU ville invitere alle omkring Bundby ind på varme æbleskiver samt gløg.Det ville du sikkert havde betegnet som historiens største straf

Vi er Vestegnen/ Vi er mestrene

Skrevet af Anonym, Onsdag den 19. december 2012, 14:47

Kære debattør ovenfor

Dengang i de glade dage for ca. 6 år siden, hvor vi udspillede alt og alle, opfandt vi sangen: Vi er mestrene.

Den har vi så ikke haft vanvittig meget brug for sidenhen, desværre...

Derfor har vi ændret teksten til: Vi er Vestegnen. Så det er dét, vi synger.

Andre klubber - fck og Aab - har siden da fået lov at kopiere den originale "Vi er mestrene"- sang.

Tiden vil vise, om vi selv får lov at synge den oprindelige sang igen. Lige nu ser det ud til at der går et par år eller 10...

????

Skrevet af Anonym, Onsdag den 19. december 2012, 14:40

Endnu en hjernedød kommentar uden hold.De står ikke og råber mestrene,men vestegnen.tsk tsk.Hele dit argumentations grundlag falder til jorden,når du ikke engang aner hvad der er facts.

??????

Skrevet af Anonym, Onsdag den 19. december 2012, 17:22

Hvordan kan en Brøndby tilhænger tillade sig at kalde noget som helst for hjernedødt. Er der nogen som er hjernedød er det kun Brøndby fans.Spillede i alle andre ud af banen for 6 år siden. Hvonår var i mestre sidst ? Nej du, Det som det drejer sig om nu er at få Bundby lukket ned nu. Det kan kun gå for langsomt
Hvordan har vi ikke også set Peter Madsen og Morten Duncan stå og småslås for år tilbage på banens midte. Hvordan har vi ikke set John lama Faxe Jensen stå og spytte en modspiller direkte i ansigtet.Jeg kunne blive ved i en uendelighed, for Brøndby er kun forbundet med skandaler.