FC København kan stadig nå med i gruppespillet i Champions League, men det virker lidt som en mission ramt af forkølelse.

I det første playoffopgør i Aserbajdsjan blev det til et knebent 0-1-nederlag til FK Qarabag, og FCK kan derfor stadig vende resultatet i returkampen.

Men københavnerne har det hårdt i øjeblikket og var i Baku langt fra sit niveau i gruppespillet i fjor.

FCK har solgt en række profiler, er løbet ind i skader og er kommet skidt fra start i den hjemlige liga.

Det kunne ses mod Qarabag, som trods sin hektiske hjemmebane ikke fremstod som et klassehold, man er chanceløs imod. Det gjorde FCK heller ikke, og til sidst skulle danskerne være glade for at rejse hjem med 0-1.

Midterforsvareren Erik Johansson er knæskadet, og derfor var Nicolai Boilesen på plads i københavnernes centrale forsvar ved siden af Michael Lüftner.

Oppe foran var Federico Santander københavnernes trussel med tyngde, og Santander headede da også lige forbi den ene stolpe efter et kvarter.

FCK skulle passe på omstillinger, og det var netop efter en sådan, at det gik galt efter 25 minutter, da det danske mesterhold blev fanget.

Dino Ndlovu sparkede på stolpen, og returbolden sendte en vaks Mahir Madatov i det tomme mål til 1-0-føring til Qarabag.

Aserbajdsjanerne havde ellers mest benyttet sig af lange afleveringer indtil da, mens FCK var kommet hæderligt ind i opgøret.

Scoringen tændte dog op under Qarabag, men Santander fik alligevel lov at stå umarkeret i hjemmeholdets felt, og han forsøgte sig igen med et hovedstød.

Lüftner headede også forbi i halvlegens sidste minut efter en dødbold, men blev dømt offside.

Selv om FCK var langt fra det internationale niveau i fjor, så lignede en scoring ikke en umulig opgave.

Fire minutter efter pausen måtte Robin Olsen dog afværge et tørt hug fra Ndlovu, og Qarabag udnyttede stadig kontramulighederne.

FCK havde vanskeligt ved at spille sig til noget som helst i perioden og fik heller ikke fat i andenboldene. Det lignede, at man måtte håbe på forvirring ved en dødbold, hvis der skulle scores.

Danny Amankwaa afløste Youssef Toutouh efter en fejlbehæftet præstation med lidt over 20 minutter igen.

Den store chance for scoring udeblev, Qarabag sad på opgøret i slutfasen, og i FCK må man håbe, at det hele kan vendes i returkampen onsdag i næste uge.