KØB PLUS!

Guardiola fik sin sidste Barca-titel

Barcelona-træner Pep Guardiola har hentet et utal af trofæer til klubben, og fredag aften kom det sidste i hus.

Med Pep Guardiola ved roret har Barcelona i de tidligere sæsonen hentet den ene titel efter den anden. Derfor var det nærmest symbolsk, at holdet sikrede sig Copa Del Rey-titlen fredag aften i den sidste kamp med Pep Guardiola som træner.

Selv om Chelsea sørgede for, at det ikke blev til en Champions League-titel i år, og Real Madrid sørgede for, at det ikke blev til et spansk mesterskab, lykkedes det alligevel med sejren over Athletic Club Bilbao på 3-0 fredag aften Barcelona at vinde fire af seks turneringer i denne sæson.

Med Pep Guardiola på sidelinjen har holdet tidligere på året vundet VM for klubhold, Super Cup og UEFAs Super Cup, og fredag sikrede klubben sig den spanske kongepokal.

Mens Barcelona nu har hentet fire titler i denne sæson, ser det noget anderledes ud for Athletic Bilbao. Atheletic Bilbao-træner Marcelo Bielsa har spillet flot, insisterende angrebsfodbold med en intensitet, der blandt andre tvang Manchester United i knæ på hjemmebane i Europa League, men trofæer er det ikke blevet til, selv om klubben har været i to finaler i denne måned.

Tidligere på måneden tabte man Europa League-finalen til Atletico Madrid, og fredag måtte klubben og klubbens fans slukørede se Copa Del Rey-trofæet blive overrakt til Barcelona. Selv om Marcelo Bielsas tropper har imponeret tilhængere af offensiv fodbold i Europa League, ændrer det ikke ved, at det resultatmæssigt ikke er gået som ønsket.

I La Liga endte klubben som nummer 10, og set i forhold til sidste sæsons slutplacering som nummer fem, er det ikke noget, klubledelsen kan være tilfreds med.

Der var dog intet at gøre fredag aften. Barcelona-spillerne ramte i første halvleg den skarphed, de manglede, da Chelsea slog dem ud af semifinalen i Champions League.Allerede efter tre minutter havde Barcelona fået netmaskerne bag Bilbao-keeper Gorka Iraizoz til at blafre i vinden.

Målet faldt efter et hjørnespark, der endte med at give en ripost til Pedro, som resolut sparkede bolden i mål. Det fik ikke Bilbao-spillerne ned med nakken, men overmagten var simpelthen for stor. Efter 20 minutter sendte Andrés Iniesta argentinske Lionel Messi af sted i dybden med en millimeterpræcis stikning. Messi kvitterede ved at sparke sikkert ind højt ved nærmeste stolpe og scorede til 2-0.

Blot fem minutter senere var Pedro igen, hvor han skulle være, og et stykke uden for feltet tog han chancen og hamrede til den lille runde. Skuddet var ikke særligt yderligt placeret, men det var hårdt og uventet nok til, at det endte med en 3-0-scoring.

Nede 3-0 viste Athletic Bilbao-spillerne i anden halvleg den fightervilje, der fungerede så godt i Europa League, men hverken heldet eller nøjagtigheden var til stede for de undertippede Bilbao-spillere.Mens FC Barcelona i første halvleg var skarpe foran mål, var det diametralt modsat i anden, og det blev ikke til flere mål i kampen.

Læs også: