Brøndby hentede et overraskende men fortjent point i New Firm mod FC København

Hidsig FCK-start. Sådan havde de fleste måske regnet med, at kampen mellem Brøndby og FCK ville starte i Superligaens sene lørdagskamp, og da Cesar Santin allerede efter tre minutters spil viste, at han er brandvarm i øjeblikket, så det ud til, at forudsigelserne var rigtige.

Med et fantastisk veludført saksespark sendte han bolden på den ene opstander, og selv om der i situationen blev dømt offside, var det en lovende indledning på et i øvrigt ret tilskuerfattigt New Firm. 16.489 publikummer var dukket op, hvilket selvfølgelig primært skyldtes fraværet af Brøndby-fansene, som i dag kun havde adgang, hvis de var ledsagere til børn under 12 år.

Men FCK var klart mest i boldbesiddelse fra start af kampen. Selv om værterne forsøgte at komme meget ud over kanterne, hvor Brøndby i øvrigt forsøgte sig med Jens Stryger Larsen på venstre back i dagens anledning, så blev indlæggene sjældent helt farlige.

Når så hverken Andreas Cornelius eller Cesar Santin formåede at frigøre sig af Clarence Goodson og Dario Dumic, kunne Brøndby gå tilbage i en solid defensiv, som ikke havde store problemer med at holde FCK fra de åbne chancer.

Det skyldtes også den opbakning de to midterforsvarere fik, fordi Brøndby stod så kompakt, som det var tilfældet. Den anden vej skabte Brøndby bestemt ikke meget. Mike Jensens halvforkølede langskud efter 20 minutter var noget nær det bedste, gæsterne kom frem til, indtil landsholdsspilleren Michael Krohn-Dehli, efter en ret anonym start i øvrigt, tog fat i bolden på midtbanen.

Herfra sendte han et fremragende langskud afsted mod den vikarierende keeper Kim Christensen, som lige akkurat nåede at vifte bolden op på overliggeren. Denne chance startede det, der skulle vise sig at være den eneste periode, hvor Brøndby havde noget at byde på rent offensivt.

Først kombinerede Brøndby sig igennem FCK’s venstre side efter en halv time. Dennis Rommedahl havde flere gange taget fine dybdeløb uden at få bolden, men det gjorde han denne gang, og med en flad aflevering fandt han Mikkel Thygesen, som optimistisk forsøgte sig med en afslutning med hælen. Igen reddede Kim Christensen.

Efter 40 minutter burde Brøndby være kommet foran. Mike Jensen fik bolden i dybden, og FCK var fanget i omstillingen. Jensen fandt Michael Krohn-Dehli skråt tilbage i feltet, men midtbanespilleren valgte noget underligt at forsøge at drible, selv om han stod i en god skudposition helt fri i midten af feltet. Derfor tabte han bolden og stillingen forblev 0-0. I denne periode var det Brøndby, som fik chancerne. FCK var mest på bolden og havde mange pasninger ind i feltet og flere indlæg, som var lige ved og næsten, men Ariël Jacobs må have været skuffet over, at spillerne ikke formåede at sætte et tungere pres på modstanderne i de første 45 minutter.

Brøndby startede anden halvleg bedst. I hvert fald i de første to minutter. Krohn-Dehli-afslutning efter 47 minutter hvor Kim Christensen reddede til hjørne, men det var tydeligt, at der var kommet mere tænding på i nærkampene, og derfor var det heller ikke ulogisk, at der måtte falde et mål. Det kom også, og det stod FCK for.

Løverne havde rystet Krohn-Dehlis afslutning af sig, og nu havde værterne bolden mere. Det var også efter en lang periode med FCK-pasninger, at de fandt sig selv i en god position omkring Brøndby-feltet. Her fik Lars Jacobsenlov til at slå et indlæg mod bagerste stolpe, hvor Andreas Cornelius dukkede op. Den unge angriber headede på tværs, og inde foran kom Nicolai Jørgensen til og stødte bolden i det lange hjørne med hovedet. 1-0 til hjemmeholdet efter 53 minutters spil. Pisket frem på banen i jagten på point skulle man tro, at Brøndby ville lægge et tryk.

Det høje pres havde gæsterne dog mere end svært ved at etablere, for FCK virkede efter scoringen ganske tilfreds med at holde bolden i egne rækker og holde Brøndby fra chancer på den måde. Brøndby-træner Auri Skarbalius satsede efter 70 minutter ved at sende Simon Makienok og Jan Kristiansen på banen.

Den lange angriber var fravalgt til dagens startopstilling efter hans medvirken i U21-landskampen i midtugen, og han skulle forsøge at sætte Brøndby i gang. Det så dog imidlertid ikke ud til at have nogen effekt. Makienok havde svært ved at komme ind i kampen. Alligevel skete det, som ingen i Parken havde forventet.

Fem minutter tilbage på uret fik Jens Stryger Larsen bolden i venstre side. Han slog et indlæg mod bagerste, hvor anfører Clarence Goodson stod helt alene. Amerikaneren headede bolden i det lange hjørne uden chance for Kim Christensen. Faktisk en ganske fortjent udligning fra Brøndby, som herefter virkede som holdet med overskud. Det blev ikke til mere i slutminutterne, og kampen endte fortjent med deling.