RB Leipzig reducerede afstanden til Bayern München til fem point med en 2-1-sejr i Mönchengladbach.

Mönchengladbach. Efter en flot periode med tre bundesligasejre i træk er det blevet hverdag igen for Borussia Mönchengladbach og danskerduoen Jannik Vestergaard og Andreas Christensen.

Torsdagens hjemmenederlag til Fiorentina i Europa League blev søndag eftermiddag fulgt op af en ny dukkert foran eget publikum, da RB Leipzig rejste hjem med en 2-1-sejr.

Vestergaard skabte spænding om resultatet med sin 1-2-reducering ni minutter før tid, men danskerens scoring på et stenhårdt hovedstød blev Gladbachs eneste i kampen.

Resultatet efterlader Gladbach på en placering midt i Bundesligaen, mens Leipzig på ligaens andenplads reducerede afstanden op til førende Bayern München til fem point.

Gæsterne var uden skadede Yussuf Poulsen, som dermed gik glip af en direkte duel mod Gladbachs rent danske midterforsvar.

Men Leipzig viste et topholds effektivitet i en ellers ganske jævnbyrdig kamp, hvor svenske Emil Forsberg efter en halv time stod for den første scoring med et præcist, fladt skud fra kanten af straffesparksfeltet.

Gladbach burde være kommet tilbage i kampen kort før pausen, men Thorgan Hazard måtte se sit straffespark blive pareret af Leipzig-keeper Peter Gulacsi.

Ti minutter efter pausen gjorde topscorer Timo Werner det til 2-0 i en situation, hvor hjemmeholdets danske forsvarsduo forgæves forsøgte at trække Leipzig-angriberen offside.

Vestergaards reducering - hans første mål i Gladbach-trøjen - skabte en intens afslutning.

Træner Dieter Hecking beordrede den lange dansker op i frontkæden som angrebsvåben i jagten på udligningen, men Gladbach må konstatere, at opturen i Bundesligaen blev bremset.