Genfødt Tottenham-helt følte sig ydmyget under Villas-Boas

Emmanuel Adebayor meldte sin tilbagekomst til topfodbold med et brag, da han med to mål sikrede Tottenham en sejr over hårdføre Southampton.

Man kan ikke fortænke nogen i at have glemt togolesiske Emmanuel Adebayor. Tottenham spildte ellers ikke tiden med at købe Adebayor, efter han som lejesvend havde scoret 17 ligamål for dem. Men under Andrés Villas-Boas faldt den store boksangriber i kadence og gik siden i glemmebogen.

Men midt i en mildest talt skuffende sæson for storsatsende Tottenham begynder Adebayor nu pludselig at ligne den angriber, rekordindkøbet Roberto Soldado var udset til at være. To mål i 3-2-sejren over Southampton gjorde ham lørdag til Tottenhams helt. Skuffelsen over de mange måneder ude i kulden hænger dog fast.

- Det var en hård omgang at komme igennem. At komme til træning og se de andre få taget et holdfoto, som jeg ikke måtte være med på, var direkte nedladende over for mig, fortæller angriberen til BBC om hans tid under Villas-Boas.

- Jeg er professionel fodboldspiller, så jeg måtte bare knokle og rette mig efter det, klubben ville have, jeg skulle gøre. Da de bad mig træne med reserverne, gjorde jeg det med smil. Da jeg så blev sat til at træne for mig selv, begyndte jeg på det.

Nu er den portugisiske træner fyret, og den midlertidige afløser Tim Sherwood har ikke tøvet med at betale Adebayor tilbage for sin disciplin - hvilket togoleseren har kvitteret for med tre mål i sine første to kampe i denne sæson.

- Nu høster jeg frugterne af mit arbejde. Jeg blev ved med at passe mine ting, og nu er det min tur til at få succes. Jeg er virkelig, virkelig glad.

Danske Christian Eriksen kunne også glæde sig over en slags oprejsning. En drilsk skade og svingende spilletid under Villas-Boas blev mod Southampton afløst af fuld spilletid og en stor aktie i sejren med udmærket offensivt spil.

Læs også: