Gattusos hjem ransaget - mistænkt for matchfixing

Den tidligere italienske landsholdspiller, Gennaro Gattuso, er blevet anklaget for matchfixing, og han er sammen med tre andre personer blevet anholdt tirsdag morgen af det italienske politi.

Gattuso og den tidligere Lazio-spiller Christian Brocchi var angiveligt en del af en ring, som har været medvirkende til matchfixing i den italienske Serie A og andre italienske kampe i slutningen af 2010/11 sæsonen.

Det italienske politi ransagede i løbet af natten Gattusos hjem i forbindelse med 'Operazione della Procura di Cremona', skriver den italienske avis La Gazzetta dello Sport. I alt er 20 personer mistænkt i denne operation.

I nattens razzia anholdte det italienske politi fire personer, som efter sigende skulle have været mellemled mellem spillere og klubber.

To af dem er Salvatore Spadaro og Francesco Bazzani, der efter sigende har stået for forbindelsen mellem AC Milan og Lazio i deres indbyrdes kamp den 1. februar 2011, der sluttede 0-0. Også Milans kampe mod Chievo den 20. februar 2011 og mod Bari den 13. marts 2011 er i anklagemyndighedens søgelys.

Juventus og Inter er ligeledes under mistanke for matchfixing. Således skriver Gazetta dello Sport, at der er tale om 2-1-kampen mellem de to klubber den 11. februar 2011 og 1-0-kampen mellem Palermo og Inter den 28. april 2013.

Politiaktionen mod Gattuso og Brocchi er ifølge avisen kulminationen på undersøgelserne om ulovlige væddemål i italiensk fodbold.

I alt er mere end 50 personer blevet anholdt for matchfixing siden midten af 2011.