Gal klubejer truer Premier League-manager til at sige op

Føljetonen af vilde påfund fra klubejer Vincent Tan ser nu også ud til at koste manager Malky Mackay jobbet i Cardiff.

Gå selv eller bliv fyret. Det er den besked, som den malaysiske forretningsmand Vincent Tan mandag sendte i en mail til Cardiff-manager Malky Mackay. Det skriver BBC.

Dermed ser det ud til, at den skotske manager også må forlade den klub, som han i sidste sæson førte op i Premier League. Klubejer Vincent Tan har fået nok af manageren, efter den 41-årige manager for nylig har udtalt, at han håbede på at tilføre tre nye spillere til holdet i januars transfervindue.

Det fik Vincent Tan til at irettesætte Malky Mackay hårdt og kontant i en offentlig meddelelse. Manageren skulle ikke få så meget som en krone at gøre godt med.

Malky Mackay har tidligere afvist, at han selv ville gå fra jobbet, selvom Vincent Tan har gjort det svært for ham at udføre det. I oktober blev Mackays samarbejdspartner og sportsdirektør Iain Moody fyret og erstattet af den 23-årige Alisher Apsalyamov. En helt uprøvet mand fra Kazakhstan, der samtidig er ven med Vincent Tans søn.

Apsalyamov er dog endnu ikke officielt begyndt i sit nye hverv, da han har problemer med at opnå visum til at komme ind i Storbritannien.

BBC oplyser også, at klubejeren har forsøgt at få indflydelse på managerens taktiske beslutninger, ligesom klubbens fans også måtte måbe over manden med aktiemajoriteten inden sæsonen. Her besluttede Vincent Tan, at alle traditioner skulle tilsidesættes, så Cardiff nu spiller i røde trøjer i stedet for de blå trøjer, som har kendetegnet 'The Bluebirds' gennem historien.

Også klublogoet blev ændret, da Vincent Tan ønskede at tilføje en rød drage. Malky Mackay er blevet upopulær hos sin klubejer, der ikke er tilfreds med, hvordan transferbudgettet er blevet overholdt.

Cardiff slog tre gange i sommer klubbens transferrekord ved først at hente danske Andreas Cornelius i FC København for omkring 75 millioner kroner og siden overgik det ved at købe først Steven Caulker og til sidst midtbanespilleren Gary Medel.

Vincent Tan hævder, at det samlede budget blev klart overskredet i forbindelse med ekstraudgifter til spilleragenter og lignende. Men Malky Mackay fastholder, at han holdt sig inden for et budget på godt 300 millioner kroner, når alle udgifter var regnet med. 

Læs også: