Irland var i drømmeland i en lille time, men så slog Antoine Griezmann til, og Frankrig besejrede irerne 2-1 i ottendedelsfinalen ved EM søndag.

Irland var kommet foran 1-0 efter en chokstart i Lyon, hvor Robbie Brady udnyttede et straffespark efter kun to minutter, men i løbet af tre minutter i anden halvleg scorede Griezmann to gange og vendte opgøret på hovedet.

Dermed er Frankrig klar til at møde vinderen af opgøret mellem England og Island i kvartfinalen.

Irland havde før opgøret brokket sig over, at de kun havde 4500 billetter til rådighed.

Derfor var de franske stemmer i markant overtal, men det var irerne ligeglade med, for de chokstartede efter få minutters spil og lukkede effektivt munden på de franske tilhængere.

Efter lidt over et minut begik Paul Pogba et klodset straffespark, da han ramlede sammen med Shane Long, som dog heller ikke var bleg for at falde omkuld.

Robbie Brady skulle sparke, og via stolpen passerede han Hugo Lloris i Frankrigs mål og bragte højst overraskende Irland foran 1-0 efter to minutter.

Nu skulle de franske stjerner frem, men det gav også plads den anden vej for det hårdtarbejdende irske hold.

Irerne fightede for fuld musik, mens Frankrig havde svært ved at dominere og etablere offensivt spil med struktur. De franske chancer var derfor spredte i en hektisk halvleg.

Mod slutningen pressede Frankrig dog på, og Dimitri Payet fik en mulighed fra tæt hold efter et træk, men afslutningen blev for svag.

Efter pausen piskede de franske tilhængere landsmændene på banen frem, og efter 58 minutter bukkede Irland under for presset.

Et indlæg fra Bacary Sagna endte hos en fri Antoine Griezmann, der et godt stykke fra mål hamrede bolden i nettet med hovedet til 1-1.

Griezmann var varm nu, og tre minutter senere gjorde Atlético Madrid-spilleren det til 2-1.

Olivier Giroud lagde en høj bold af til Griezmann, der trak ind i feltet og scorede sikkert med en flad afslutning.

Griezmann strøg afsted kort efter på en friløber, og blev nedlagt uden for feltet af Shane Duffy. Duffy fik rødt kort, og den franske nationalsang, Marseillaisen, rungede ned over de franske spillere.

Andre-Pierre Gignac tordnede bolden på overliggeren og var også tæt på med en inderside fem minutter før tid, hvor Irland reelt var punkteret med en mand i undertal.