KØB PLUS!

Fra Ukraine: Stik Zimling en sprøjte

Fodboldredaktør Morten Crone Sejersbøl har før set den tå-skadede Niki Zimling spille landskamp dagen efter en tå-skade.

Fredag gik der chok i den danske EM-lejr. Midtbanekrigeren Niki Zimling blev under stor dramatik kørt væk fra træningen i ambulance med en skadet storetå.

Undervejs frygtede man, at tåen var brækket, hvilket tidligere har holdt den vigtige EM-spiller udenfor banen i længere perioder.

Niki Zimling er stort set den første mand i Morten Olsens opstilling. Derfor er det et stort tab, hvis Danmark må undvære ham mod Holland i aftenens EM-gruppeåbningskamp.

Men BT's fodboldredaktør mener ikke, man skal afskrive Zimling.

- Han har haft denne skade før, det er ikke første gang, han kommer galt afsted med tåen. Sidst han havde den skade, spillede han dagen efter, lyder det fra Morten Crone i Ukraine.

Undersøgelserne på hospitalet i Ukraine viste, at Zimlings tå ikke var brækket. Morten Crone har tidligere oplevet spillere med lignende skader spille vigtige kampe på smertespillende medicin.

- Nu er jeg jo ikke læge, men det handler om, at man giver en smertestillinde indsprøjtning på hver side af tåen. Jeg kan huske, at Markus Allbäck spillede med noget lignende for FCK, da de mødte Celtic i Champions League. Det kan være, virkningen så kun holder en time, og han derefter skal skiftes ud. Men det er muligt at spille med det, forklarer han.

Jakob Poulsen, FC Midtjylland, er den oplagte afløser for Zimling. Et overraskende alternativ kunne være Thomas Kahlenberg.

- Han spillede en lignende rolle mod Sverige i 2009, hvor han endda scorede sejrsmålet. Måske han endda ville være bedre til at fodre Christian Eriksen med bolde, lyder det fra BT's fodboldredaktør i Ukraine.

Læs også: