Frank Lampard brændte straffespark, da Manchester City slog Chelsea med 2-0 i en intens kamp.

Der skulle to låsesmeds-afslutninger til på Etihad Stadium i Manchester, inden topkampen i Premier League mellem Manchester City og Chelsea fandt en vinder.

Først stod ivorianske Yaya Touré for et øjebliks genialitet, da han efter 63 minutters stilstand på måltavlen modtog en aflevering på kanten af feltet fra David Silva.

Touré narrede Juan Mata og John Obi Mikel med en væver kropsfinte, tog bolden med sig i venstre side mod målet og udplacerede med højrefoden Petr Cech i Chelsea-buret til kampens første scoring.

Forinden var gået godt 10 dramafyldte minutter, hvor Chelseas normalt træfsikre Frank Lampard missede fra 11-meter-pletten.

Spydspidsen Demba Ba blev sendt i dybden. Senegaleseren prikkede i luften bolden forbi fremadstormende Joe Hart og lod en fod hænge i græsset. Joe Hart kolliderede med angriberen, men City-keeperen reddede det efterfølgende straffespark fra Frank Lampard.

Det var en sjælden afbrænder af Lampard, der nu blot har brændt fem af sine seneste 35 straffesparksforsøg i Premier League.

Chelsea blev semi-farlige på et kontraløb af Ramires, men City-forsvaret fik afværget faren. Og mere havde et noget offensivt skuffende Chelsea-mandskab ikke at byde på.

Til gengæld kanonerede Carlos Tévez Manchester City på 2-0 efter 85 minutter. Argentineren modtog en bold fra David Silva et par meter uden for feltet. Han lagde kuglen til rette og drønede læderet op i højre hjørne utageligt for Petr Cech.

Manchester City holder med sejren en sytrådstynd snor i Manchester United, der er 12 point foran efter 27 kampe.

Chelsea kan blive overhalet på Premier Leagues tredjeplads af Tottenham, hvis André Villas-Boas' mandskab henter tre point på Upton Park mod West Ham mandag aften klokken 21.