Jose Mourinho og Real Madrid vandt tirsdag aften den første af to Copa Del Rey-kvartfinaler mod Valencia. Det pynter lidt ovenpå en svær tid hjemme i La Liga.

Real Madrid ligner med en pæn portion sandsynlighed en af deltagerne i semifinalerne i dette års Copa del Rey, efter José Mourinhos tropper tirsdag aften vandt 2-0 over Valencia, til trods for at holdet undervejs var hårdt under pres. Karim Benzema og Gonzalo Higuain blev kampens målscorere.

Real Madrid begyndte også bedste, og efter otte minutter fik Karim Benzema stjålet bolden fra Valencia-forsvaret, hvorefter han serverede bolden for fødderne af Luka Modric, der nærved havde bragt hjemmeholdet i front med et skud, der gik snævert forbi.

Men også Valencia havde skud i bøssen, til trods for at de indledningsvis var presset godt i bund. Således smed Pereira et hårdt indlæg ind i panden på Jonas, men Casillas stod rigtig placeret i Bernabeu-buret.

Som første halvleg skred frem, fik Valencia mere og mere fat i Real Madrid. Ikke desto mindre ville der havde være meget at komme efter i begge ender, hvis ikke de to hold skiftevist løb offside.

Valencia var således ved at få greb om kampen, da først Jonas med godt skud fra distancen var ved at bringe udeholdet i front, mens han minuttet efter var meget tæt på at overliste Casillas, efter han fik fod på et indlæg.

Ikke desto mindre viste Real Madrid den klasse, der kendetegner de store hold. På en lynhurtig kontra, slog Essien bolden frem i banen, og blot to berøringer og sekunder senere lå bolden således i målet. Benzema fik sidste fod på det flotte kontraangreb.

Valencia fortsatte dog optimistisk i anden halvleg, hvor de, ligesom i første halvdel af kampen, havde mest boldbesiddelse. Afslutningerne var dog sporadiske og kom ofte udefra, inden Soldado for anden gang i kampen fejlagtig blev dømt offside, og fik dermed annulleret en en-mod-en-chance.

Soldado skabte fik dog på ny skabt ravage i Real Madrid-forsvaret, da han midt i halvlegen fik trykket så flot af, at bolden havnede hos en helt fri Jonas, der ud tvivl skulle have brugt riposten til at bringe Valencia på 1-1.

Det lykkedes dog ikke, og i stedet måtte Valencia lide den bitre skæbne at indkassere endnu et mål, da Fabio Coentrao slap af sted på kanten og øjeblikket efter kunne servere bolden for fødderne af Higuain, der i samarbejde med udeholdets Andres Guardado fik lagt bolden ind bag Guaita i Valencia-målet.

Til sidst kunne Real Madrid og Ronaldo let have afgjort sagerne før mødet på Mestalla. Således serverede Mesut Özil fornemt bolden foran den helt frie portugiser, der ikke formåede at udnytte den oplagte mulighed. Og øjeblikket efter var chancen endnu større. Denne gang tilkæmpede Ronaldo selv bolden, men afbrænderen blev ikke bedre af det.

De afslutningsvise afbrændere rykker dog ikke ved, at Real Madrid med aftenens 2-0 sejr ligner en klar favorit til den ene semifinaleplads inden returopgøret på Mestalla.