KØB PLUS!

Forfulgt af abelyde: Spil videre, dommer!

Amerikanske Jozy Altidore opfordrede spillere og dommer til at spille videre trods racistiske tilråb mod ham selv

Den hollandske pokalkamp mellem AZ Alkmaar og Den Bosch udviklede sig i aftes til en uskøn affære, da fodboldens racisme-spøgelse atter viste sit grimme ansigt. Det skete mindre end en måned efter, at AC Milan udvandrede fra en træningskamp, efter Kevin-Prince Boateng blev udsat for lignende tilråb.

Den mørke AZ-angriber Jozy Altidore blev kampen igennem udsat for abelyde, hvilket fik dommeren til i flere omgange at stoppe kampen. Kampen blev dog alligevel færdigspillet - takket være netop Jozy Altidore, der sammen overtalte dommeren til at fortsætte kampen. Det skriver AZ Alkmaar på sin twitter-profil.

- Jeg føler, jeg har en forpligtelse som fodboldspiller, til min klub og til min familie i forhold til ikke at reagere på ting som dette. For at vise, at klubben er vigtigere end det, og at jeg er opdraget bedre end til at reagere på så latterlig en opførsel, sagde Jozy Altidore efter kampen til eredivisie.nl.

Episoden har rystet hollandsk fodbold, som i december blev ramt af en kæmpe skandale, da en linjevogter blev banket ihjel efter en ungdomskamp. Siden har det hollandske fodboldforbund appelleret til højere grad af respekt på alle planer i hollandsk fodbold. Med gårsdagens episode in mente tyder meget dog på, at der venter en lang og sej kamp.

Hjemmeholdets direktør, Peter Bijvelds var hurtig til at fordømme de racistiske tilråb og erkender, at klubben har et problem.

- Vi kan ikke afvise, specielt når vi spiller store kampe, at vi har et strukturelt problem med en gruppe personer, der ødelægger det for os. Det skal vi slå ned på, sagde han til hollandsk radio.

Tilbage står Jozy Altidore som endnu et offer for fodboldens skurke.

- Man kan bare håbe på, at disse mennesker på en eller anden måde kan blive bedre mennesker. Man kan kun bede for dem, siger Altidore, der i øvrigt tegnede sig for en enkelt scoring i 5-0-sejren over Den Bosch.

Se kampen blive stoppet her

Læs også: