Manchester City tabte lørdag terræn i toppen af Premier League, da de forsvarende engelske mestre tabte 2-1 på udebane til West Ham.

West Ham lagde friskt ud, og i det 21. minut var det da også hjemmeholdet, der kunne bringe sig foran. Enner Valencia havde taget et godt dybdeløb bag City-forsvaret. Det havde Alex Song set, og med en kirurgisk præcis aflevering fandt han den hurtige kantspiller, der efter at have passeret Manchester Citys forsvar lagde bolden på tværs til en helt fri Morgan Amalfitano, der kunne prikke bolden det sidste stykke over stregen.

West Ham kom også bedst ud til anden halvleg, men mestrene fra Manchester City arbejdede sig mere og mere ind i kampen, og holdets individualister viste i glimt prøver på deres kvaliteter.
I kampens 65. minut brændte det for alvor på hos West Ham, da City-topscorer Sergio Aguero hamrede bolden på overlæggeren. Returen faldt ud til Yaya Toure, men Adrian i West Ham-målet var på plads.

West Ham var dog stadig farlige på kontra, og efter 71 minutter var Sakho tæt på at udbygge West Ham-føringen, men hans afslutning strøg lige over mål.

Heldet var ikke med City lørdag eftermiddag, og et kvarter før tid var overliggeren endnu engang på West Hams side, da Yaya Toures afslutning strejfede den øverste del af West Ham-målet.

Et minut senere lå bolden i den anden ende - og selvom City spillerne appellerede for, at Joe Hart nåede at redde bolden på stregen, viste tv-billederne efterfølgende, at Sakhos hovedstød havde passeret mållinjen.

Scoringen var lidt af et wake-up call for Manchester City, og allerede minuttet efter viste den spanske tekniker David Silva karakter. Han tog sagen i egen hånd og afdriblede flere West Ham-forsvarere, inden han placerede bolden i det lange hjørne uden chance for Adrian i målet.

Manchester City pressede på i kampens afslutning, men på trods af flere chancer udeblev det afgørende mål, og dermed kunne West Ham tilføje tre point til kontoen.

Inden topholdet Chelsea spiller på udebane mod Manchester United søndag eftermiddag, har Manchester City fem point op til Jose Mourinhos tropper, der kan lægge yderligere afstand til sidste sæsons mestre med point på Old Trafford.

West Ham derimod hænger fortsat på i toppen af rækken og ligger inden de resterende kampe i 9. spllerunde på fjerdepladsen med 16 point.