Bradford City fra den fjerdebedste række vandt den første semifinale i Capital One Cup med 3-1 mod Aston Villa.

Et hold fra den fjerdebedste engelske række i en pokalfinale og måske endda i næste sæsons Europa League?

Ingen af scenarierne kan betragtes som helt umulige efter den første semifinale i Capital One Cup mellem Bradford City og Aston Villa.

Bradford City var i begyndelsen af årtusindet to sæsoner i Premier League, men siden da er det gået meget tilbage for The Bantams, som klubben kaldes. Den er nu hensunket til League Two - den fjerdebedste og nederste række i det engelske divisionssystem.

Ikke desto mindre var det Bradford-mandskabet, som tirsdag vandt den første semifinale mod Premier League-mandskabet Aston Villa, og det var såmænd ikke helt urimeligt.

Aston Villa begyndte kampen bedst, men Birmingham-klubben skabte ikke de store chancer, og i stedet var det hjemmeholdet, der kom foran efter 18 minutters spil.

Efter et hjørnespark endte bolden hos den tidligere West Ham-spiller Zavon Hines, som fyrede af fra 20 meters afstand. Bolden ramte en forsvarer på armen og faldt ned for fødderne af Bermuda-angriberen Nakhi Wells, som alene med Villa-målmanden Shay Given kunne bringe Bradford City foran.

Aston Villa-spillerne appellerede for offside, men hvis der ikke skulle have været mål, skulle dommer Howard Webb snarere have fløjtet for straffespark.

I resten af kampen var det svært at se, at der var tre rækker til forskel på de to hold, og stillingen 1-0 holdt til pausen.

I anden halvleg kom værterne imidlertid på 2-0, da der manglede et lille kvarter, hvor Rory McArdle på flot vis headede et indlæg fra Gary Jones i netmaskerne.

Det lykkedes ganske vist for Aston Villa at reducere ved Andreas Weimann seks minutter senere, men få minutter senere headede Carl McHugh bolden i kassen til slutresultatet 3-1 til Bradford City.

Der er returkamp på Villa Park  22. januar, og hvis det lykkes for holdet fra kælder-divisionen at komme i finalen, venter enten Chelsea eller Michael Laudrups Swansea City på dem i slutkampen på Wembley.

Vinder Chelsea dén kamp, vil Bradford-mandskabet formentlig komme i næste sæsons Europa League, da Chelsea med en vis sandsynlighed skal spille Champions League og derfor ikke kan tage pladsen.