.

Sønderjyske havde ikke de store problemer med at besejre Esbjerg. Holdet har nu seks point ned til AaB

Haderslev: Fodboldklubben Sønderjyske hentede fredag aften klubbens fjerde sejr i træk i Alka Superligaen.

Hjemme i Haderslev vandt cheftræner Jakob Michelsens hold fortjent 2-0 over Esbjerg, og dermed går Sønderjyske i udbrud i kampen om sølvet i Superligaen.

Sønderjyderne har 52 point for 28 kampe, mens AaB er nummer tre med 46 point for en kamp mindre.

Fredagens sejrende hold har fire point op til førende FC København, der også har spillet en kamp færre end Sønderjyske.

Esbjerg, der måtte undvære en del spillere på grund af karantæner og skader, har kun fået to point i de fem seneste ligakampe, og vestjyderne må glæde sig massivt over, at der i denne sæson kun skal findes én nedrykker fra Superligaen.

Det skyldes, at ligaen i næste sæson bliver udvidet fra 12 til 14 hold.

Esbjerg er tredjesidst med 27 point for 28 kampe, men klubben har hele 15 point ned til nummer sidst, Hobro, der ligner en sikker nedrykker.

I fredagens kamp skulle der en meget flot sekvens til, før Sønderjyske kom i spidsen knapt ti minutter før udløbet af første halvleg.

De cirka 7700 tilskuere blev trakteret med en indøvet variant, da et Sønderjyske-frispark i højre side af banen mod forventning ikke blev sendt diagonalt ind i feltet.

I stedet endte afleveringen hos Marc Pedersen, der headede bolden til fjerneste stolpe, hvor Marc Dal Hende kom drønende og scorede til 1-0.

Esbjerg-forsvaret havde tilsyneladende også travlt med at beundre modstandernes træk, for Marc Dal Hende fik ret frit spil til at score.

Kampen fandt reelt sin afgørelse efter en time.

Simon Kroon blev spillet fri, og han passerede Esbjerg-målmand Jeppe Højbjerg, så Sønderjyske fortsatte sølvkursen.