KØB PLUS!

Fischer i fornemt selskab med Cruyff

Danskerens to debut-mål vækker minder om Ajax' bedste angribere gennem tiderne.

Hvem vil ikke sættes i fodboldselskab med Johan Cruyff ?

Danske Viktor Fischer har nok ikke noget at indvende mod, at han med sine to debut-mål i søndagens kamp mod FC Zwolle skriver sig ind i Ajax' historiebøger på en imponerende liste over navne med så imponerende begyndelse i traditionsklubben.

For mægtige Johan Cruyff er også blandt purunge Ajax-spillere, der har nettet to gange i samme kamp. Viktor Fischer blev blot 18 år den 9. juni i år. Det placerer ham bag blot otte andre Ajax-spillere, der er blevet dobbelte målscorerer i Ajax-trøjen i en endnu yngre alder. Det skriver hollandske NU Sport.

Ud over Johan Cruyff tæller listen landsholdslegender som Marco van Basten, Patrick Kluivert og Wiem Kieft. Sidstnævnte havde sin storhedstid på 80'ernes hollandske landshold og scorede senere i klubkarrieren mange mål for klubber som Pisa, Torino og PSV Eindhoven.

For at give et indtryk af, hvad dobbeltmål fra en Ajax-teenager indikerer for fremtiden, så var både Van Basten, Gerald Vanenburg og Wiem Kieft en del af det skræmmende hollandske angreb, der vandt EM i 1988.    

Blandt mere nutidige stjerner med Ajax-rødder rummer listen også Rafael van der Vaart og Ryan Babel.

Listen over yngste Ajax-teenagere som dobbelt målscorer:

Piet Keizer, Johan Cruijff, Wim Kieft, Gerald Vanenburg, Marco van Basten, Patrick Kluivert, Rafael van der Vaart, Ryan Babel og Viktor Fischer.

Læs også: