Ajax Amsterdam - med næsten et halvt hold af danskere - tabte overaskende 0-2 hjemme til Vitesse Arnhem.

Lasse Schøne og Christian Eriksen spillede hele kampen, mens unge Viktor Fischer afløste veteranen Christian Poulsen, da Ajax Amsterdam tabte 0-2 hjemme på Amsterdam ArenA til toprivalerne Vitesse Arnhem.

Vitesse-sejren var fuldt fortjent i en kamp, hvor ingen af de fire danskere markerede sig i positiv retning. Christian Eriksen, der ellers har været i god form på det seneste, spillede således en helt anonym rolle, mens Christian Poulsen 'brillerede' med flere fejlafleveringer.

Den tidligere PSV Eindhoven-angriber Wilfried Bony scorede begge kampens mål - et på hver side af pausen. Han åbnede scoringen efter 38 minutter, efter et flot oplæg fra Gael Kakuta, der er på lån fra Chelsea. Bony, der er topscorer i Æresdivisionen, fordoblede sin og Vitesses målscore blot få sekunder efter pausen, og Ajax formåede aldrig at svare igen.

Mens Christian Eriksen, Lasse Schøne og Christian Poulsen alle har utallige førsteholdsoptrædener i bæltet, spillede Viktor Fischer sin blot fjerde kamp på Ajax Amsterdams bedste mandskab. En femte dansker, den  tidligere AaB-spiller Lucas Andersen, var i øvrigt i førsteholdstruppen for første gang, men Frank de Boer valgte ikke at gøre brug af den 18-årige offensive midtbanemand.

Nederlaget var Ajax Amsterdams første i sæsonen, men hovedstadsklubben halter alligevel gevaldigt efter toppen af den hollandske liga. Seks uafgjorte kampe i en generel svag sæsonstart har kostet danskerklubben.