Liverpool-angriber Luis Suarez er kommet under hård beskydning efter at have indrømmet bevidst at gå efter at få straffespark.

Det bliver ikke regnet for snyd på samme niveau som kanyler, EPO og anden form for biokemisk fusk.

Men konkurrenceforvridende snyd er det ikke desto mindre, når en moderne topangriber laver 'svanens død' i feltet og endnu en gang lykkes med at manipulere dommeren til at fløjte for frit skud fra 11-meter-pletten.

Liverpools Luis Suarez har på kort tid i Premier League optjent et tvivlsomt ry som en af de værste ud i kunsten at filme sig til straffespark. Og det får nu kritikere til at kategorisere uruguyanerens moralsk anløbne stil som en pestilens og dét, der er meget værre.

- At filme sig til et straffespark er intet mindre end snyd. Det er en kræftknude i fodbold, siger FIFAs engelske repræsentant Jim Boyce til avisen The Guardian.

I modsætning til de mange fodboldspillere, der fastholder deres uskyld og i stedet sender ansvaret videre til dommeren, er Daniels Aggers kontroversielle holdkammerat dog mand nok til at indrømme.

- Sådan er fodbold. Nogle gange sker der ting på banen, hvor man bagefter spørger sig selv 'hvorfor i alverden gjorde jeg det?', siger Suarez, som efterhånden har en stribe episoder på sit synderegister.

Det fik tidligere på sæsonen Evertons manager David Moyes til at stemple sydamerikaneren som en snydepels og de ord var Stoke-kollega Tony Pulis ikke sen til at følge op på.

- Suarez er en skændsel og pinlig for fodbolden, kom det efter at Luis Suarez havde tilkæmpet sig et udslagsgivende straffespark på Anfield for nylig.

- Det er rigtigt, at jeg gjorde det (filmede red.). Men kampen var på vej mod uafgjort og vi havde brug for en sejr og skulle vinde med alle midler. Bagefter kommer så både Stokes og Evertons manager ud med kritik, men jeg har forstået, at navnet Suarez sælger aviser, lyder den højpandede reaktion fra Suarez selv.

Suarez næste træk var så, angiveligt ubevidst, at score med hånden i et pokalopgør mod underhundene fra Mansfield, men trods mere kritik i de engelske medier, valgte Suarez i stedet at spille dét, men kunne kalde det fodboldkulturelle trumfkort.

- Som udlændinge bliver vi behandlet anderledes og det er en kulturel ting, mener den snart 26-årige forward, der kom til England i januar 2011.