Dick Advocaat mener, at Fenerbahce havde fint styr på Manchester United, indtil Simon Kjær begik straffespark.

Manchester. Fenerbahce-stjernen Simon Kjær gjorde sig torsdag uheldig bemærket med to store fejl for den tyrkiske storklub i et 1-4-nederlag ude til Manchester United i Europa League.

Fenerbahce-træner Dick Advocaat kunne fra bænken se sin danske forsvarsspiller sætte de engelske værter i gang, da Kjær efter en halv time begik et klodset straffespark mod Juan Mata.

Kort efter var det Sener Özbayrakli tur til at begå straffespark, inden Simon Kjær kort før pausen afleverede bolden lige i fødderne på Uniteds Wayne Rooney, så Paul Pogba kunne gøre det til 3-0.

- I de første 30 minutter var kampen meget lige med stor boldbesiddelse til United, uden at det førte til mange chancer.

- Men når man giver mål væk på den måde til et hold som United, så beder du selv om problemerne, siger Dick Advocaat ifølge AFP.

Den hollandske Fenerbahce-træner pillede sin danske forsvarsspiller ud i pausen. Alligevel indkasserede de tyrkiske gæster et hurtigt mål i anden halvleg ved Jesse Lingard.

Den tidligere United-angriber Robin van Persie fik reduceret til 1-4 for gæsterne.

United har nu hentet to sejre i træk, efter at José Mourinhos mandskab indledte Europa League-gruppespillet med et 0-1-nederlag ude mod Feyenoord.

- Vi fik tre point, og dem havde vi behov for, siger Mourinho.

- Efter vores nederlag mod Feyenoord var vi klar over, at vi skal hente ni point i vores hjemmekampe og lidt ekstra på udebane, så sejren er meget vigtig for os, siger portugiseren.

Manchester United topper Europa Leagues gruppe A med seks point.

Feyenoord står på andenpladsen noteret for samme pointantal efter en 1-0-sejr hjemme over ukrainske Zorya, hvor danske Nicolai Jørgensen blev matchvinder med en scoring ti minutter efter pausen.

Fenerbahce har fire point, mens Zorya indtager sidstepladsen med et enkelt point.