Chelsea kørte FC Nordsjælland baglæns ud af Stamford Bridge og Champions League, da de vandt 6-1.

Dommerfejl, frostklar klasseforskel og fodboldmæssige børnesygdomme kan tage livet af selv det største mandsmod.

FC Nordsjælland fik en omgang spansk spanking af Chelsea på Stamford Bridge og 6-1-nederlaget bringer dem ind i turneringens historiebøger som det hold, der har indkasseret flest mål.

Hele 22 af slagsen er banket ind bag Jesper Hansen. Dermed tangerer FCN Dinamo Zagrebs lidet flatterende rekord fra turneringen 2011/12.

Desuden er der vel dårligt nogen, der kan huske, hvornår Fernando Torres har scoret to mål i samme kamp?

Første halvleg så FCNerne gå til opgaven med brystet skudt frem og tilmed fik tigerne fra Farum vist bid med et hurtigt mål i anden halvleg - sat ind af Joshua John efter fremragende oplæg af Kasper Lorentzen.

Siden fulgte det efterhånden velkendte kollaps, men de danske mestre kunne være kommet i front og ikke blot nøjedes med et trøstemål.

Stik mod kampens udvikling fik FCN tilkendt et straffespark i første halvleg ved stillingen 0-0 efter et massivt indledende pres fra hjemmeholdet centreret omkring spanienerne Juan Mata og Fernando Torres. Gary Cahill satte hånden på og straffesparket var ikke til diskussion.

Nicolai Stokholms eksekvering af straffesparket vidnede ikke om hans 36 år og enorme rutine. Petr Cech læste let det svage spark og parerede skuddet.

Bytte, bytte købmand. Chelsea fik omgående straffespark for hånd på bolden. Eden Hazard forsøgte sig med et kort tilløb, det læste Jesper Hansen - FCNs med afstand bedste spiller.

Chelsea fik få minutter senere endnu et forsøg fra pletten. Igen dømt for håndbold - et nådesløst hårdt kald af dommer Bas Nijhus - det lignede bold til hånd og ikke hånd til bold, da et skud ramte Patrick Mtiliga på labben.

Det høvlede David Luiz i kassen til 1-0 og et lettelsens suk bredte sig på Stamford Bridge blandt det normalt så forvænte publikum, der ikke har haft meget at glæde sig over på det seneste.

Chelsea kom til kampen med en skrækkelig stime i bagagen. Ingen sejre i de seneste syv kampe i Premier League og et forsmædeligt 3-0-nederlag i Torino til Juventus’ italienske mestre.

En nedtur der kostede Roberto Di Matteo jobbet som manager og kastede Rafael Benitez ind i Roman Abramovich' galehus som brandslukker.

Blot for at den mere defensivt orienterede spanier har opdaget, at ilden ikke er slukket, men slikker hans trænersæde som faretruende kærlige hænder.

En sejr over FC Nordsjælland var et absolut must for Chelsea af flere årsager.

For det første for at sikre Rafael Benitez arbejdsro på den korte bane og kvæle en allerede voldsomt spirende snak om fyring af den trinde taktiker og for overhovedet at holde liv i håbet om avancement og undgå et engelsk rædselsår i fodboldens fornemmeste fest.

For samtidig med kampen på Stamford Bridge måtte englænderne skæve til opgøret i Donetsk, hvor Shakhtar skulle gøre Chelsea en tjeneste og fælde Juventus, hvis ikke det skulle blive til exit for turneringens forsvarende mestre allerede i gruppespillet.

Og Chelsea kunne bruge anden halvleg på at rette fokus østpå.

Fernando Torres løb fra en fejlplaceret Michael Parkhurst i første halvlegs overtid og til trods for en glimrende redning af fremstormende Jesper Hansen, røg bolden op på spanierens arm, og han kunne sende bolden i det tomme net.

En ærgerlig afslutning for Jesper Hansen efter en heroisk første halvleg af målmanden.

FCN måtte allerede tidligt ændre slagplanen. Den store stopper Ivan Runje forlod banen med en skade allerede efter seks minutter, og anfører Nicolai Stokholm trak ned i centerforsvaret.

Den lange kroat var savnet, da Gary Cahill fik lov at stige op og heade 3-1 hjem.

Fernando Torres øgede til 4-1. Så fulgte 5-1 og 6-1 i en ligegyldig afklædning af danskerne.

Andetsteds vandt Juventus. Chelsea må nøjes med Europa League, og FC Nordsjælland kan rejse hjem med røde ender efter en omgang spanking.