KØB PLUS!

FCN: Gå efter de ansvarlige

Både Shakhtar og cheftræner Lucescu skal holdes ansvarlige for samba-skurken Adrianos stunt i Parken.

Der var tilfredshed hos FC Nordsjælland, da UEFA efter et lille døgns grublen besluttede sig for at åbne en disciplinærsag mod den brasilianske angriber Adriano efter tirsdagens i særklasse mest omtalte episode i international fodbold.

Men står det til FC Nordsjælland, skal Adriano ikke være den eneste prygledukke i efterspillet fra den famøse episode, hvor Shakhtar Donetsk udligner selv om de uskrevne regler tilsiger, at bolden skal over på modstanderfødder efter en spilafbrydelse på grund af en skadesbehandling.

 - Det er vores holdning, at scoringen i sig selv bryder mod alle Fair Play-regler og opfordringer, men at ansvaret for håndteringen af episoden og de efterfølgende begivenheder ligger hos klubben og cheftræneren, hedder det i en reaktion fra FCNs sportschef Jan Laursen til klubbens hjemmeside.

Det er ikke mindst både de øvrige spillere og Shakhtar-ledernes reaktionsmønster, FC Norsjælland gerne ser gransket igennem, så efterspillet ikke bare får gjort Adriano til manden i centrum. For i den ophedede atmosfære, der fulgte den kontroversielle udligning, var der mange på den ukrainske bænk i både klubuniform og jakkesæt, som angiveligt kunne trænge til et kursus i elementær fair play forståelse. 

- Vi håber at alle begivenheder, reaktioner og mangel på samme, indgår i UEFA's bedømmelse af sagen og håber at man vil lade handling følge ord omkring Fair Play og gensidig respekt mellem alle parter i fodboldens verden
 
 - Vi noterer os, at sagen er åbnet og håber UEFA vil behandle denne sag lige så seriøst som alle de mange instruktioner og opfordringer til Fair Play og Respekt, vi mødes med i forbindelse med alle vores kampe i UEFA's turneringer, lyder det FC Nordsjælland, der onsdag aften ikke havde lyst til at uddybe synspunkterne nærmere.

FC Nordsjælland tabte kampen mod det teknisk og spillemæssigt overlegne ukrainske mesterhold med 2-5 og er dermed sikre på en sidsteplads i gruppen allerede inden mødet med Chelsea på Stamford Bridge i sjette og sidste spillerunde. 
 

Læs også: