FC Nordsjælland vendte 0-1 til en 2-1-sejr i udekampen mod Sønderjyske. Hjemmeholdet havde ellers gode muligheder for at få brudt den onde stime med nu seks nederlag i træk på eget græs.

Lars Søndergaard og Sønderjyske var op til kampen mod FC Nordsjælland stærkt utilfredse med kampplanlægningen. Der var ikke engang gået 48 timer fra sønderjydernes pokalkamp mod FC København torsdag aften blev fløjtet af, til Sønderjyske igen skulle i aktion på Haderslev Stadion.

Det fik cheftræner Søndergaard til på forhånd at frygte for hjemmeholdets kræfter, men det var ikke til at se i kampens indledning mod FC Nordsjællands danske mestre.

Gæsternes Jores Okore var tæt på at score selvmål efter det indledende pres fra værterne og Sønderjyske virkede som det hold med mest overskud i første halvleg. Det kronede Tommy Bechmann med en træffer efter en god halv times spil og sendte hjemmeholdet i front. En føring der holdt indtil kort før pausen.

Her dukkede Morten Nordstrand op og bragte balance i regnskabet og gav FC Nordsjælland troen på et comeback i affæren.

Og måske havde Lars Søndergaard en sag, for Sønderjyske virkede til at løbe tør for kræfter og benzin efterhånden som anden halvleg skred frem.

Tilmed måtte målmand Opdal i pausen lade sig skifte ud med reservekeeper Kenneth Stenild, og han måtte give fortabt, da FC Nordsjællands Kasper Lorentzen bragede bolden på overliggeren fra kanten af feltet. Bolden sprang tilbage ud i feltet, hvor Kenneth Stenild liggende på jorden forgæves måtte se til, at Mikkel Beckmann i helt fri position kunne score et af karrierens letteste mål. Målet var blot frontløberens andet i denne sæson efter en situation, hvor Sønderjyske appellerede for offside.

Tilmed måtte sønderjydernes Conor O’Brien se et fremragende langskud tage overliggeren i kampens overtid. Med 2-1 nederlaget kunne Lars Søndergaard bittert konstatere ’hvad sagde jeg’, og FC Nordsjælland kan tage til Torino til mødet med Juventus i Champions League på en tank fuld af selvtillid.

Resultatet betyder, at Sønderjyske stadig er nummer otte i ligaen før søndagens kampe - FC Nordsjælland rykker med de tre point op på andenpladsen i Superligaen. Nu blot et point efter FC København.