FC Midtjylland blev afvist af FC Nordsjælland i 68 minutter, men så fik gæsterne hul på bylden og vandt 4-0.

Farum. Runar Alex Runarsson leverede redning på redning i FC Nordsjællands hjemmekamp mod FC Midtjylland i Superligaen.

Men på en stærk anden halvdel af anden halvleg fik FC Midtjylland hevet en 4-0-sejr hjem på mål af anfører Jakob Poulsen, Filip Novak og to scoringer af Pione Sisto.

Programmet er presset for tiden for FC Midtjylland, der igen forsøger at spille sig i Europa Leagues gruppespil. Det giver midtugekampe uge efter uge, men det ser ikke ud til at gå ud over præstationerne i Superligaen.

I hvert fald var der søndag aften intet at sætte på indsatsen hos sidste sæsons bronzevindere i udekampen mod FC Nordsjælland, der ellers kom med selvtillid efter en åbningssejr på 4-0 over Viborg.

FC Midtjyllands spillere viste overskud og energi, og som kampen skred frem, var det Jess Thorups tropper som fysisk havde mest at komme med trods det pressede program.

FC Nordsjællands islandske målmand, Runar Alex Runarsson, gjorde ellers alt for at pille pynten af gæsterne. Flere store redninger noterede den 21-årige islænding sig for, men i sidste ende var det ikke nok.

Ramon Rodrigues begik midt i anden halvleg et klodset straffespark, som Jakob Poulsen sikkert omsatte til mål, og siden øgede storspillende Pione Sisto føringen.

Kort før tid fik gæsterne deres og kampens andet straffespark, og det fik Sisto lov til at sparke. Han fulgte sin anførers eksempel, og siden øgede Filip Novak til 4-0 i det, der til slut blev til en ydmygelse af FC Nordsjælland.

FC Midtjylland skal allerede torsdag igen i aktion i Europa League-kvalifikationen, hvor holdet i Ungarn møder Videoton FC.