FC Nordsjælland tabte hjemmekampen til Shakhtar Donetsk med 2-5, men det skete efter en skandale i første halvleg.

FC Nordsjælland er færdige i Champions League efter nederlag på 2-5 hjemme mod Shakhtar Donetsk, men måden det skete på vil blive husket i mange, mange år.

Morten Nordstrand havde bragt de danske mestre foran 1-0 midtvejs i første halvleg, men to minutter efter indtraf skandalen så.

Efter en situation midt på banen lod dommeren bolden falde, hvorefter Shakhtars Willian sparkede bolden ned mod FCN-forsvaret.

Her opfangede medspilleren Luiz Adriano imidlertid bolden. FCNs backlinie stod som saltstøtter, da alle de rødklædte regnede med, at de skulle have bolden retur efter dommerkastet. Luiz Adriano fortsatte imidlertid sit løb, rundede målmand Jesper Hansen og scorede i tomt mål.

Stor skandale. FCN-spillerne omringede Luiz Adriano, som åbenbart slet ikke havde opfattet, hvad der var sket forinden.

Men dommeren havde intet andet valg end at anerkende målet, og spillet blev genoptaget, efter at FCN havde givet bolden op.

Fem minutter efter kom FCN foran 2-1, da Kasper Lorentzen bankede bolden i mål via overliggeren, men kort før pausen scorede Willian til 2-2.

Shakhtar kom ud til anden halvleg som lyn og torden, og hurtigt fik ukrainerne lukket kampen med mål fra Willian og Luiz Adriano, inden Luiz Adriano satte trumf på med sit tredje og Shakhtars femte mål mod slutningen af kampen.

Resultatet betyder, at Shakhtar Donetsk er videre til ottendedelsfinalen, mens FCN er ude, og de danske mestre kan heller ikke længere nå tredjepladsen, der giver adgang til Europa League.

I sidste runde har Shakhtar Donetsk hjemmebane mod Juventus, mens FCN skal til London for at møde Chelsea.