»Ham Paul, han er en fin spiller. Stort talent. Høj fyr!«

Ordene falder på engelsk, og de kommer fra en af de otte-ti trænere i Manchester Uniteds stab efter FC Midtjyllands 2-1-sejr over briterne torsdag aften. Claus Steinlein har inviteret til et glas rødvin i det nye ’manager room’ på MCH Arena, hvor Louis van Gaal, Ryan Giggs og Jess Thorup taler fodbold efter kampen.

Og et af emnerne er den lange nigerianer Paul Onuachu. Der bliver ikke talt længe om ham, men Manchester United-folkene anerkender det forrygende indhop, og manager Louis van Gaal var på pressemødet efter kampen imponeret over angriberen. Til sportsdirektørens store tilfredshed.

»Det er svært at sige, hvor meget hans pris er steget. I journalister elsker at få os til at sige, at nu er han gået fra 10 millioner euro til 50 millioner euro. Men det er jo mere det, at han er på radaren nu i mange engelske klubber. Det er selvfølgelig mange penge værd, hvis han kan følge op,« siger Claus Steinlein og anerkender vigtigheden af den flotte individuelle præstation.

»For 20 år siden kunne man blive solgt til udlandet på sådan en kamp, som Paul spillede mod Manchester United. Sådan er det ikke i dag. Han skal spille godt i et halvt eller helt år, score mål kontinuerligt, lave nogle assist, spille gode kampe. Nu begynder klubberne selvfølgelig at tage herover for at kigge. Vi får flere scoutbesøg, og der kommer sikkert også flere fra England for at se, om det bare var held, eller om han virkelig er så dygtig. Det er det, Paul skal bevise nu.«

Onuachu skal dog vænne sig til opmærksomheden, for sådan en kamp, som han spillede mod Manchester United, gør ham interessant – også i de britiske aviser, der skrev i rosende vendinger om den specielle spiller.

Men de har ikke fået mange store ord fra Paul Onuachu selv. Han taler lavt, er høflig, men ønsker tydeligvis ikke at være i overskrifterne for andet end måden, han behandler den bold, der befinder sig to meter under fodboldhovedet. Han kan lige svinge sig op til at reflektere lidt over det finurlige i at være fodboldspiller og blive ramt af søgelyset.

»Sådan er det at være fodboldspiller. Det ene øjeblik er du ikke noget, og så spiller du en god kamp, og sekundet efter er du noget helt specielt,« siger Paul Onuachu om opmærksomheden.

Så der er ingen frygt for, at han løfter næsen mere i sky, end den i forvejen er af naturlige årsager. Han sætter højst to sætninger sammen ad gangen, når de fem tv-hold på træningsanlægget i Ikast skruer kamerabenene helt op og skal høre fra hovedpersonen. Sådan er det langt fra, når kameraerne er slukkede, fortæller Karsten Werge, der kaldes for ’integrationsminister’ på FCMs fodboldcollege, hvor han hjælper især de nigerianske drenge godt i gang.

Han fortæller om en ung mand med god selvironi, humor og modet til at have en mening. Og talsmand for det nigerianske kuld, han selv er en del af.

»En gang imellem kalder vi ham ’Den talende giraf’. Han kan sagtens rode sig ud i diskussioner, han ikke lige har styr på. Men han skal nok argumentere for det alligevel,« siger Karsten Werge, der specielt husker en enkelt gang, hvor Onuachu har talt nigerianernes sag på akademiet.

»Vi havde en stor diskussion om fodboldstøvler på et tidspunkt. Vi har en god aftale om, at de på akademiet får et par rigtig gode fodboldstøvler hvert år. Men de ville gerne have dem i de helt rigtige farver. De sidste nye skrig. Der tog Paul diskussionen for dem, og hvis man kan forklare det til Paul, forstår de andre det også,« siger Karsten Werge.

Paul Onuachu blev hentet til akademiet, da han fyldte 18 år. Et år inden havde Claus Steinlein og Jens Ørgaard, der nu er Onuachus mellemmand, været nede og se angriberen i samarbejdsklubben FC Ebedei.

»Vi så en tynd, ranglet fyr, som vi kunne se masser af potentiale i, men som der også skulle bygges meget på. Han kunne nogle af de samme ting, som han også viste mod Manchester United. Dengang var det bare meget mere ukontrolleret. De lange ben trippede over bolden, og han skød både vildskud og gode skud,« siger Steinlein, som også måtte lægge ører til en del, da Onuachu startede i FCM.

Det var ikke alle, der var imponerede af Onuachu, da han var på U19-holdet i FCM.

»Mange af dem, der følger med i vores talentsektor uden for Midtjylland, har grinet og spurgt, hvorfor vi skrev kontrakt med ham. Hos alle, der bliver så lange som ham, hænger kroppen ikke sammen i så tidlig en alder. Nervebanerne når simpelthen ikke at komme i kontakt med fødderne. Det var ikke altid, at fødderne gjorde, som hjernen ville, da han kom,« siger Steinlein.

Det gør de nu. For det meste. Engelske Sky Sports var blevet hængende i Herning, og de ville bare gerne tale med Onuachu. Den nye Peter Crouch, som de kaldte ham. Jess Thorup kalder ham bare Paul, men FCM-træneren er ikke i tvivl om, hvad han hver dag arbejder med.

»Der er kæmpe potentiale. Han er en usleben diamant, som er tæt ved at blive den helt skinnende diamant. Det har vi godt vidst i et stykke tid. Der er stadig nogle ting, Paul skal øve sig i. Men vi så i går og også mod Club Brugge, hvor han lavede et fantastisk indhop, at han har et kæmpe potentiale. Det er fedt at få lov at arbejde med,« siger Jess Thorup.

Ja, Paul Onuachu er blevet et navn ovenpå kampen mod Manchester United. Men han slap ikke for bip-testen i Ikast Hallen kl. 10.20 fredag morgen. Mindre end 14 timer efter, at han scorede sejrsmålet mod mægtige Manchester United.