Det blev til en sjælden succesoplevelse for FC Midtjylland onsdag aften, da jyderne vandt over FC Nordsjælland i pokalturneringens 4. runde

Efter en periode med krisesnak og masser af uro har FCM endelig fået noget at juble over. For holdet er videre i pokalturneringen med en 3-2 sejr ude over FCN.

Sejren blev en realitet efter 90 minutter plus forlænget spilletid. Det var absolut ikke kønt, men mon ikke midtjyderne er helt og aldeles ligeglade. Det handle kun om at vinde for tiden, og det for enhver pris.

Back to basic hedder FC Midtjyllands midlertidige krise-stil. Holdet spiller simpelt og meget direkte. Præcis den opskrift bragte også FCM foran, da Kristian Bak helt enkelt slog en bold i dybden til Marco Larsen, som uden problemer kunne sende bolden under Thomas Villadsen i FCN-målet.

Seks minutter senere fik hjemmeholdet udlignet, da Mario Ticinovic lobbede bolden over Jakob Haugaard i gæsternes bur, men hen imod slutningen af første halvleg bragte Marco Larsen igen FCM i front .

I anden halvleg sad FC Nordsjælland på spillet og pressede FCM i bund, men det kneb med at producere store chancer. Tættest på en scoring kom højrebacken Henrik Kildentoft, da han sparkede på stolpen. De kun 1841 tilskuere på Farum Park havde også indstillet sig på, at den pokalkamp var forbi. Det var den bare ikke. For kort for slutfløjt dukkede indskiftede Kristian Lindberg op i feltet og udlignede for FCN.

Problemet for FCM var derefter, at holdet kun var skabt til at forsvare, mens FCN modsat var indstillet på at angribe. Sådan havde udgangspunktet været indtil kort før tid, og alle stort set alle udskiftninger var brugt derefter. FCM's eneste våben hed Morten Duncan Rasmussen, men med sin fysiske styrke er han så også som skabt til en omgang forlænget spilletid. Duncan var da også klart tættest på at score, men i stedet for at sende bolden i nettet da han blev helt fri i feltet, ja så bankede han bolden på overliggeren.

Så var der mere præcision i Mads Albæks højreben, og med det gjorde midtbanespilleren det til 3-2, som også blev kampens resultat. Dermed er FC Midtjylland videre i pokalturneringen.