FCK halede ind på FCM med en solid 3-0 sejr i Telia Parken, og overvintrer på andenpladsen med otte point op til midtjyderne

Det var lidt knald eller fald for FCK i efterårets sidste Superliga-kamp, som var en topkamp hjemme i Telia Parken mod FC Midtjylland.

Og FCK leverede med kniven for struben med en 3-0 sejr, der må siges at være fuldt ud fortjent. Skæbnen ville endda, at det var FCMs forsvarsprofil Jim Larsen, der har haft et flot efterår, som blev skurk med selvmål i første halvleg.

Det mål satte for alvor FCK i gang, der efter en lidt svag start spiste sig ind i kampen, og efter 1-0 målet var der reelt kun et hold på banen.

Efter en anden halvleg i fuld kontrol lukkede Danny Amankwaa kampen kort før tid, da han sparkede en ripost i nettet. En af kampens store profiler Nicolai Jørgensen lukkede og slukkede, da FCM allerede var taget på vinterferie i kampens sidste minut.

Med de tre point meldte københavnerne sig tilbage i gulddysten, hvor FCMs forspring ned til FCK på andenpladsen nu "kun" er på otte point, mens Randers overvintrer på tredjepladsen ni point efter topholdet.

Til FCMs fordel skal det nævnes, at aldrig tidligere er et forspring på otte point hentet i Superligaen efter 17 runder, og Ulvene skal stadig dumme sig gevaldigt i et spændende forår, hvis de skal smide guldet.

I sæsonen 2011-2012 førte FCK med fire point ned til FCN efter 17 runder, men gik i stå i foråret, hvor FC Nordsjælland vandt klubbens første mesterskab. I 2009-2010 sæsonen var FCK de grusomme, da hentede fire point på topholdet OB efter 17 runder.

Det var hævnens time for FCK, der havde tabt de to seneste indbyrdes kampe i Telia Parken. FCK er ubesejrede i de seneste ti kampe, og er sluttet efteråret væsentligt stærkere af end i indledningen, hvor holdet vaklede og blandt andet tabte til både FCM og Hobro på hjemmebane.

Det blev også en af efterårets største sejre for FCK. Før kampen havde FCK blot scoret 16 mål i sæsonens første 16 kampe, og det er det laveste antal mål i klubbens historie på en efterårssæson. Men som Ståle Solbakken sagde før FCM-kampen, så foretrak han at vinde 1-0 og være i kontrol end at levere målorgier i begge ender.

Nu blev cifrene så store, fordi FCM knækkede i kampens slutfase.

FCM tager nu på vinterferie med et vist pres på skuldrene. De vil givetvis hævde, at intet er forandret, fordi fokus skal være på egne kampe end konkurrenterne. Alligevel er det en form for psykisk belastning at slutte et ellers suverænt efterår med et nederlag til deres værste rivaler.

Vinterpausen bliver givetvis brugt på at forstærke sig på enkelte positioner, ligesom man nok sikrer sig både Marcos Ureña og Kristoffer Olsson på permanente kontrakter. Erik Sviatchenko bliver også klar efter længere skade i foråret.

Truppen vil stadig være bred, og FCK skal virkelig give den gas i foråret, hvis hullet skal lukkes.