Det lykkedes FC København at vinde på udebane i Europa League mod Molde - dermed er avancement i turneringen indenfor rækkevidde.

Det bliver tidligt mørkt i den lille norske provinsby Molde 500 kilometer nord for Oslo. Allerede 15.30 er solen på vej ned i byen, hvis træhuse slænger sig op af de allerede sneklædte fjelde helt ude ved den barske Atlanterhavskyst. Men torsdag aften tændte FC København lyset. I hvert for klubbens eget håb om succes og videre avancement i Europa League, og nu venter en sidste og afgørende kamp i Parken mod Steaua Bukarest. Kald det en gyser. Kald det en pokalfinale. Eller kald det for en afgørelse på målfoto. Det gør FCK’erne selv.

- Jeg har hele tiden sagt, det var en gruppe, der ville blive afgjort på målfoto, og sådan kommer det også til at gå nu. Vi ved, hvad vi skal, og det bliver i dén grad en finale, siger Ariel Jacobs efter sejren på et af Europas smukkest beliggende stadioner.

Helt nede ved Atlanterhavets vandkant, spillede ’Løverne’ sig blot én hjemmesejr fra en plads blandt Europa Leagues 32 bedste hold, for med 2-1 sejren skal FCK nu helt enkelt vinde med præcis 1-0 eller med mindst to overskydende mål i Parken, når de den 6. december tager imod Steaua Bukarest.

Om det var den tidlige solnedgang, de idylliske rammer eller noget helt tredje, der lullede FC København i søvn i de første 20 minutter af opgøret mod et særdeles medgørligt Molde-hold, er op til spillerne at svare på. Men opkvikkende var spillet ikke.

Det ændrede sig, da hjemmeholdets angriber Daniel Chima og Cesar Santin i fællesskab vækkede både deres respektive holdkammerater og de rolige tilskuere på Aker Stadion. For Molde-spillerne og deres fans skete vækningen med en spand koldt vand - for FCK og de cirka 50 medrejsende og heroisk syngende fans, skete det med morgenmad, basser og friskpresset juice på sengen.

Chima sprang gennem luften i det kriminelle felt - uden bolden - men blot med Andreas Cornelius som mål. Den nigerianske angriber ramte sin kollega med bulder og brag, og FC København fik et straffespark, som Santin sikkert sparkede i kassen.

Herefter brugte de danske vicemestre hovedet, men desværre ikke på den rigtige måde. Flotte, præcise indlæg på stribe blev headet på Molde-keeper Espen Bugge Petersen eller forbi mål. Målscorer Santin var den største, uskarpe synder i en periode, hvor FCK burde have lukket kampen mod et norsk mesterhold med samme uskyldige udseende som deres træner, Manchester United-legenden Ole Gunnar Solskjær.

Dén indstilling ændrede sig efter en pause, hvor Molde-spillerne næppe så meget til Solskjærs famøse smilehuller. Nordmændene sad på både bold og FCK, og efter et kvarter gav det gevinst. Et frispark sad lige i panden på synderen bag straffesparket, Daniel Chima, der let headede bolden ind bag Kim Christensen.

På det tidspunkt var FC København gået helt i stå efter den dominerende 1. halvleg, hvilket både undrede og bekymrede træneren:

- Det helt store spørgsmålstegn er, hvorfor vi starter 2. halvleg, som vi gør. Det er ikke bare en spiller. Det er hele holdet, siger en utilfreds Ariël Jacobs, der trods alt holdt fast i sin start-11 til kort før slutfløjt. Heldigvis, skulle det vise sig.

Med 1-1 ville FCK have været ude, men så slog Rurik Gislason til. Efter et flot kontraangreb, sparkede den velspillende islænding sit hold tilbage på succeskurs.

- Det var unødvendigt, at det blev så tæt. Vi burde have scoret flere mål før pausen, hvor vi havde fem store chancer. Jeg ved ikke, hvorfor vi spillede så dårligt efter pausen, men måske var vi nervøse. Der var meget på spil, for vi vidste, at vi skulle vinde, hvis vi ville videre. Nu bliver det dejligt med en finale mod Steaua. Det bliver som en pokalfinale, siger Rurik Gislasen.

Og for at slå det fast med syvtommersøm: Nu venter en puljefinale i Parken om to uger, hvor en sejr på præcis 1-0 eller med to overskydende mål sender FCK videre. FCK er også videre med en hvilken som helst størrelse sejr, hvis Stuttgart samtidig skulle sætte point til i Molde.