To hurtige mål sendte FCK på sejrskurs mod Club Brugge, men Portos sejr over Leicester spolerede FCK-festen.

Brugge. FC København fortsætter klubbens europæiske kampagne i Europa League til foråret, selv om FCK onsdag aften i Brugge gjorde sin del af arbejdet for at gå videre i Champions League i stedet.

FCK vandt med 2-0 over Club Brugge efter to tidlige scoringer, men lige lidt hjalp det i forhold til avancement, da Porto vandt med 5-0 hjemme over Leicester og dermed sikrede andenpladsen i gruppe G efter englænderne.

Den danske mesterklub kan i det mindste glæde sig over, at sejren over Brugge sikrer, at FCK er seedet, når der trækkes lod til 16.-delsfinalerne i Europa League på mandag.

De første minutter lignede det delvist reservespækkede Club Brugge-hold et mandskab med viljen i orden. Klubben testede FCK's defensiv og målmand Robin Olsen. Presset skulle dog hurtigt få en ende.

Første gang FCK kom i nærheden af Brugge-målet, var der gevinst.

Anfører Thomas Delaney kom først på et frisparksindlæg fra Ludwig Augustinsson, og via den uheldige forsvarsspiller Brandon Mechele endte bolden i mål.

Målet faldt efter syv minutters spil, men på det tidspunkt var Porto allerede foran mod Leicester.

FCK lagde pres på portugiserne ved at gøre det til 2-0 yderligere syv minutter efter.

Igen var det en dødbold fra Augustinsson, som lammede et passivt Brugge-forsvar. Mathias "Zanka" Jørgensen steg ubesværet til vejrs og kunne let score, akkurat som han også gjorde i den første kamp mellem holdene.

Kort efter viste storskærmen ved siden af de feststemte FCK-fans på Jan Breydelstadion dårlige danske nyheder fra Porto. Her var hjemmeholdet kommet foran 2-0.

Det fik intensiteten til at dale blandt både FCK- og Brugge-spillerne.

Anden halvleg var i store træk en mat omgang, hvor FCK var det bedste hold, men uden for alvor at belejre Brugges mål.

Andrija Pavlovic havde fået chancen som angrebsmakker til Andreas Cornelius, skønt Pavlovic har haft svært ved at ramme målet i denne sæson.

Onsdag havde han problemer med bare at ramme bolden i flere tilfælde i anden halvleg, hvor han ellers havde mulighed for at afslutte.

En enkelt gang fik han ram på noget, men uheldigvis var det Brugges målmand, som blev ramt og måtte behandles,

I den anden ende lukkede FCK-forsvaret af, som holdet har haft for vane i turneringen. Kun to mål er gået ind i løbet af de seks gruppekampe, som har udmøntet sig i ni point til FCK.