Danmarksserie-holdet fra Viby IF stod ikke distancen mod FCK trods drømmestart

FC København var bagud mod Viby IF, men de københavnske storfavoritter sikrede sig alligevel let adgang til 1/8-finalerne i pokalturneringen, Ekstra Bladet Cup, med en sejr på 4-1.

Afgørelsen faldt på otte effektive FCK-minutter midt i første halvleg, hvor Martin Vingaard udlignede til 1-1 fulgt af to scoringer fra angriberen Søren Frederiksen.

Selv om Vibys Danmarksserie-mandskab chokstartede kampen, da Troels Meldgaard efter 11 minutter trak forbi Mathias "Zanka" Jørgensen og udplacerede FCK's reservemålmand Kim Christensen, var der klasseforskel på de to mandskaber.

Et FCK-mandskab med en del forholdsvis ukendte navne kværnede hen over værterne fra Århus-forstaden.

Trods storsejren kan det alligevel kun være få af FCK-reserverne, der spillede sig tættere på træner Ståle Solbakkens startelver.

Mathias "Zanka" Jørgensen og Kim Christensen havde flere dårlige aktioner, mens midtbanespillerne som Thomas Delaney og Saban Özdogan var anonyme.

Den nerveløse og udramatiske kamp fik endnu en scoring, da en Viby-spiller efter en time sendte bolden i eget net i forbindelse med et hjørnespark til FCK.

Superliga-konkurrenterne fra FC Midtjylland var også bagud med 0-1 mod Avedøre IF, men midtjyderne sikrede sig videre adgang i Ekstra Bladet Cup med en udesejr på 3-2 over Danmarksserie-holdet.

Esbjerg var mere overbevisende, da det vestjyske Superliga-mandskab vandt med 3-0 i Svendborg.