Nye tiltag mod hooliganisme får god modtagelse af centrale aktører.

Når Justitsministeren, DBU og Divisionsforeningen i dag præsenterer deres handlingsplan til bekæmpelse af fodbolduro, sker det med opbakning fra nogle af de mest centrale aktører.

Både FC København og Brøndby, der har været mest i fokus i forbindelse med ballade til deres kampe, hilser tiltagene velkomne og glæder sig ligesom fansene over, at justitsministeriet har taget godt imod de input, de er kommet med.

- Handlingsplanen afspejler, at justitsministeriet og politiet har lyttet til klubberne og deres fans. En undersøgelse viser, at 98 procent af Superligaens tilskuere finder det trygt at gå til fodbold på stadion, så det er positivt, at problemerne hovedsageligt er blevet adresseret til at være uden for stadionerne, og at klubber og politi nu får nogle forbedrede værktøjer til at komme dem til livs, siger direktør i FC København, Anders Hørsholt.

I Brøndby er konstitueret direktør Tommy Håkansson også positivt stemt og fremhæver det gode samarbejde, klubben allerede nu har med politiet, men siger samtidig, at handlingsplanen ikke løser alle problemer.

- Det er helt fint at få nogle regler og værktøjer, man kan bruge i hverdagen, men allerede nu fungerer det nu rigtig godt. Vi har et problem med romerlys, som vi skal have løst, men ellers er det et fåtal, der skaber problemer. Dem, der løb på banen mod FCK, skulle aldrig have været på banen, men 99 procent af dem var altså glade fans, der ikke ville lave ballade. At der så bliver ødelagt ting, hver gang vi er i Parken eller FCK er på besøg hos os, det ændrer de nye tiltag ikke på, siger Tommy Håkansson.

Netop Brøndbys tilhængere er blandt dem, der har været mest udskældt i forbindelse med uroligheder, men i arbejdet med den nye handlingsplan har de officielle fans været involveret i arbejdet med at bekæmpe problemerne.

- Vi synes, det er en fin handlingsplan, selvom vi ikke knuselsker det hele. Det vigtigste er, at vi er blevet hørt, for det er noget helt nyt. Det er godt, at problemet er blevet nedtonet, så det ikke fremstår som England i 1980’erne, men bare om lille Danmark, og det er positivt, at det ikke er ren lovgivning, der skal løse problemerne, men at klubber og fans selv skal stå for en stor del af løsningerne. Omvendt er vi så lidt nervøse for, hvilken effekt registerdelen får, og for at der kan være risiko for et misbrug af den, siger næstformand i Brøndby Support, Sarah Agerklint.