Indskifterne Federico Santander og Kasper Kusk scorede, da FC København slog AGF 2-0 i Alka Superligaen.

København. FC København pressede og pressede i hjemmekampen mod AGF i Alka Superligaen, men mestrene havde svært ved at omsætte spilovertag og chancer til mål.

Federico Santander og Kasper Kusk måtte derfor på banen i anden halvleg, og de sikrede FCK sejren på 2-0 på to mål i de sidste 20 minutter.

FCK er med sejren nu seks point foran Randers på andenpladsen i spidsen af Alka Superligaen. Randers har dog en kamp til gode i forhold til førerholdet.

Kampprogrammet i Alka Superligaen er presset for tiden, og for FCK er det yderligere komprimeret af deltagelsen i Champions League.

På tirsdag møder de danske mestre Club Brugge, men trods den vigtige kamp forude sparede Ståle Solbakken ikke profilerne mod AGF.

Benjamin Verbic fik dog en hel fridag, mens førstekeeper Robin Olsen fik et hvil på bænken, hvor Federico Santander og Kasper Kusk også var fra start.

Angriberen fra Paraguay, der senest viste målnæsen med to mål mod Randers, var savnet i første halvleg, hvor FC København kom godt over kanterne, men konstant manglede tyngde i feltet.

AGF stod langt tilbage og lod gerne FCK have bolden for i stedet selv at satse på kontramuligheder. Ofte kom AGF imidlertid til at stå så langt tilbage, at der var for langt til FCK's mål, når aarhusianerne endelig fik bolden.

Højdepunkter var der få af før pausen, hvor bedste muligheder tilfaldt Thomas Delaney og Andrija Pavlovic, der begge forspildte deres hovedstødschancer.

I anden halvleg blev chancerne større i begge ender. FC København havde hovedstød på både stolpen og overliggeren, mens AGF's Kasper Junker tillod sig at brænde en friløber.

Midt i anden halvleg sendte Ståle Solbakken Federico Santander og Kasper Kusk på banen i en dobbeltudskiftning. Det skulle få afgørende betydning.

Efter blot fem minutter på banen kom Santander først på et Peter Ankersen-indlæg, og så var FCK i front.

AGF formåede aldrig at svare igen på målet. I stedet kunne indskiftede Kasper Kusk kort før tid lukke og slukke, da han sikkert udnyttede en friløber til at score til 2-0.