KØB PLUS!

FCK fuldender skuffende og dyr dansk sæson

KOMMENTAR

Selvom FC København igen i år blev den klub, der hentede klart flest point til den europæiske rangliste, er det svært at komme uden om, at også de blev en relativt stor skuffelse og med nederlaget til Steaua Bukarest bidrog til at fuldende en dårlig dansk Europa Cup-sæson.

På intet tidspunkt i årets Europa League har FC København spillet op til det niveau, man burde kunne forvente af dem, og i aftes understregede de, at europæisk succes bare ikke skulle være i år. Mod 10 mand i næsten en halvleg burde FC København have fået mere ud af kampen, og i det mindste kunne man have forventet, at det var lykkedes at lægge et større pres.

Ariël Jacobs har ikke som i Superligaen haft et fast koncept i de seks Europa Cup-kampe, og igen i går forsøgte han en alternativ opstilling med de ellers formstærke Cornelius og Jørgensen på toppen. Heller ikke det blev en succes.

Med alle danske hold ude af europæisk fodbold ligger det fast, at Danmark mister den 13. plads på UEFAs koefficientliste, der i denne sæson gav FC Nordsjælland en direkte plads i Champions Leagues gruppespil. Det betyder, at Danmarksmesteren i 2013/14 skal ud i CL-kvalifikation i 2014/15 for at komme direkte i gruppespillet.

Det er naturligvis ærgerligt, og endnu mere ærgerligt er det, at dette og sidste års skuffende resultater i Europa vil forfølge os de næste henholdsvis fire og fem år, fordi det er den periode, landenes ranglister beregnes ud fra.

De værste syndere i årets europæiske regnskab er ikke FC København, selvom resultatet i går var skidt, og direktør Anders Hørsholt kan med en vis ret fastholde sin lettere arrogante, men sande, påstand om, at der kun er et hold, der henter point til Danmark – FCK, selvsagt, for de point FCN fik i bonus for at træde ind i Champions League er jo netop høstet på baggrund af især FCKs præstationer de foregående år.

I stedet kan man klandre FC Midtjylland og i særdeleshed AGF for at have sjoflet med de danske point. Aarhusianernes nederlag til Dila Gori var på det nærmeste tragikomisk, mens FC Midtjyllands exit efter opgørene mod Young Boys er mindre opsigtsvækkende, men ret skuffende, hvis man husker tilbage på det mentale kollaps, der i hjemmekampen førte til det samlede nederlag. Særligt ærgerligt er det, at det netop blev et hold fra et konkurrerende land som Schweiz, der kapitaliserede af det.

AC Horsens overraskede positivt ved at slå Elfsborg, inden de efterfølgende forventeligt røg ud til Sporting Lissabon, og FC Nordsjælland fik pointmæssigt nogenlunde det ud af deres Champions League-debut, som man kunne forvente, selvom man spillemæssigt kunne have håbet på mere. Det har vi diskuteret rigelig. Lad os se at komme videre til næste sæson.

Din kommentar

Kommentarer

Hvad er rigtigt?

Skrevet af Anonym, Fredag den 7. december 2012, 17:55

Andetsteds skriver I at den faste plads er hjemme for Danmark medmindre eet af de store lande vinder CL og at det vindende hold i CL placeres dårligere end hvad der giver CL deltagelse, - i CL vinderens hjemlige liga. Det kunne være Milan eller Arsenal, selvom de næppe vinder CL.
Men - hvad er rigtigt?

Begge dele er rigtigt

Skrevet af Anonym, Fredag den 7. december 2012, 22:46

Beklager, hvid det har været svært at forstå, for så er det os, der har forklaret det dårligt.

Den kommende danmarksmester er direkte i CL, med mindre en klub, der ikke kvalificerer sig via den hjemlige lige, vinder CL. Det anser jeg dog ikke for sansynligt.

Danmarksmesteren 2013/14 skal i kval.

Mvh.
Morten Crone Sejersbøl

Hmm

Skrevet af Anonym, Fredag den 7. december 2012, 00:14

Jeg synes det er foruroligende så enig jeg har været i dine indlæg på det seneste. Men jeg burde vel egentlig glæde mig over det, så det vil jeg forsøge.