FC København havde reelt lukket kampen efter et kvarters spil, men FC Roskilde var tæt på et overraskende comeback i pokalturneringen torsdag aften. AaB måtte helt ud i forlænget spilletid, før de sikrede sig avancement til ottendedelsfinalen efter sejr over Vejle.

Sommerindkøbet Steve de Ridder har haft mere end svært ved at score siden ankomsten til FCK, og det har været med til at sende ham ud af startopstillingen. Men mod Roskilde fik han lov til at starte inde, og det takkede han for med en forløsende scoring efter bare et kvarters spil. Hans første af slagsen for FCK.

En anden angriber, der har haft svært ved at finde frem til målet, er Andreas Cornelius, men bare to minutter senere kunne han også tanke lidt selvtillid, da han øgede føringen.

Danny Amankwaa ville også lege med, og han satte dødsstødet ind med et flot spark i det lange hjørne fra en spids vinkel. Og så skulle man ellers tro, at kampen var afgjort.

Men det lykkedes Roskilde at reducere til både 3-1 og 3-2 i anden halvleg ved to gange Bajram Fetai. Først på et straffespark og efterfølgende på et kiks af FCK-målmand Johan Wiland.

De lettere chokerede FCK-spillere undgik dog den totale fiasko, da man holdt føringen hjem.

I den jyske kamp spillede Vejle ganske fint op med AaB og formåede at holde de forsvarede Superliga-mestre fra at score i ordinær tid.

Kampen gik derfor videre i forlænget spilletid, men efter 10 minutters spil kunne Vejle dog ikke holde AaB fra fadet længere. Her var det Thomas Augustinussen, der sparkede bolden i kassen og sendte aalborgenserne videre i pokalturneringen.