Leicester var ikke i nærheden af at tage point fra Porto. Dermed må FC København i Europa League.

Porto. Leicester og Porto er klar til ottendedelsfinalerne i Champions League, og dermed får FC København en lang næse og en tur i Europa League.

De danske mestre var afhængige af hjælp fra Leicester i sidste spillerunde, men englænderne kunne i en stærkt decimeret udgave intet stille op på udebane mod Porto.

Portugiserne vandt hele 5-0 i en ensidig kamp, der endte som en ren ydmygelse for Leicester.

Med sejren holder Porto sig to point foran FC København og avancerer altså til knockoutfasen i den prestigefyldte turnering.

Leicester, der allerede inden kampen var sikker på gruppens førsteplads, stillede op med en stribe reserver, og allerede efter seks minutter gik det galt.

Angriberen André Silva mødte en hjørnesparksbold fra højre side med et veltimet hovedstød, og så måtte Leicesters tredjekeeper, Ben Hamer, hente kuglen ud af nettet for første gang.

20 minutter senere var den gal igen, men det var til gengæld et flot mål, der endegyldigt slukkede drømmen om et Leicester-mirakel.

Et indlæg fra venstre havnede for fødderne af Jesús Corona, som flugtede den op i nettaget med et kanonskud.

Tilskuerne på Estadio do Dragao fik allerede inden pausen endnu en fornem scoring. Denne gang var det Yacine Brahimi, der bragte sig selv i hovedrollen ved fikst at hælsparke bolden i mål.

Anden halvleg skulle blot overstås, men Porto havde alligevel energi til at gøre det til 4-0 på straffespark ved André Silva efter en god times spil.

Ydmygelsen af Englands mesterhold blev komplet 13 minutter før tid, da et par hurtige kombinationer splittede Leicester-forsvaret for alle vinde, inden Diogo Jota kunne sende bolden i nettet.

Porto nåede med sejren op på 11 point og snupper andenpladsen efter Leicester, der sluttede på 13. FC Københavns ni point rækker til en tur i Europa Leagues 16.-delsfinaler.