Arsenal vendte 0-1 til en 3-1-sejr hjemme over Stoke, og dermed fortsatte London-holdet pointhøsten i ligaen.

Arsenal spillede sig lørdag på førstepladsen i Premier League, da klubben hjemme slog Stoke 3-1.

Sejren betød, at Arsenal nåede op på 34 point ligesom topholdet Chelsea, som har spillet en kamp færre, men Arsenal har en bedre målscore.

Hjemmeholdet bød dog Stoke ind i opgøret i første halvleg, og efter 26 minutter fik Stoke tilkendt et straffespark.

Charlie Adam lagde bolden til rette, og den skotske midtbanespiller var sikkerheden selv. Han lagde bolden til venstre for Arsenal-keeper Petr Cech til 1-0-føring.

Man skulle ellers helt tilbage til 1981 for at finde det seneste opgør, hvor Stoke ikke tabte en udekamp til Arsenal.

Straffesparket blev dømt efter en situation, hvor Granit Xhaka ramte Joe Allen i hovedet med sin albue.

Gæsterne mødte op med to friske sejre ligesom Arsenal. Stoke har i de seneste ligaopgør vundet over Burnley og Watford, og gæsterne greb kampens første halve time klogt an taktisk, selv om Arsenal skabte mest.

Marko Arnautovic var tæt ved at bryde igennem hjemmeholdets forsvar med fem minutter igen af første halvleg, men østrigeren blev stoppet lige til sidst.

Et halvt minut senere lykkedes Arsenal med et temposkift, der splittede Stokes forsvar.

Héctor Bellerín modtog bolden på kanten og lagde den ind i det lille felt i højt tempo, hvor Theo Walcott var over bolden og fra tæt hold udlignede til 1-1 med sit klubmål nummer 100 i karrieren.

1-1 holdt frem til pausen, og det kunne være blevet en føring til Arsenal i anden halvlegs første minut, men Bellerin valgte at forsøge en afslutning i stedet for at spille en holdkammerat.

Tre minutter senere gik det så galt igen for Stoke. Alex Oxlade-Chamberlain fandt genialt Mesut Özil med en høj bold frem, og tyskeren udplacerede Lee Grant i Stokes mål med et hovedstød til 2-1.

Med et kvarter igen lukkede Alex Iwobi opgøret, da han scorede til 3-1.