KØB PLUS!

Falcao klar til at klø Real Madrid

Radamel Falcao er symbolet på Atlético de Madrids optur og manden i fokus, når Real Madrid og Atlético mødes i et lokal- og topbrag i aften

Han havde scoret 182 mål i sin karriere. Med hovedet, fødderne, brystet. På straffespark. Men ikke et eneste af dem på frispark.

Han har været topscorer i Europa League to år i streg og scoret i to finaler i turneringen med to forskellige klubber.

Så da Atléticos Cristian Rodríguez fik frispark på kanten af feltet i det sidste minut af ligakampen mod Real Sociedad i oktober, og Radamel Falcao samlede bolden op og lagde an til frispark, kunne hans holdkammerater sagtens have benægtet ham det. Falcao stod ellers over for muligheden for at score for tiende kamp i streg. Men så skulle det være på frispark, som han aldrig havde gjort det før. Uafgjort mod Real Sociedad kunne have sat Atlético tilbage med yderligere to point efter Barcelona i kampen om mesterskabet og de ville bryde stimen på seks ligasejre i træk.

Der var ingen tid at spilde for Atlético Madrid. Ingen tid til at slå personlige rekorder. Men det hverken sagde eller tænkte Falcaos holdkammerater.

Inden sæsonen startede, blev Falcao spurgt, om der var noget ved sit spil, som han kunne forbedre. ’Frispark’, lød svaret kort.

- Når vi kan, bliver vi tilbage efter træning for at øve dem, har Falcao tidligere indrømmet. Og sådan blev det. I 90. minut følte han endelig, at han var klar, og i det 90. minut lavede han med højre fod sit første mål på frispark.

Netop det mål er nu blevet et symbol på Falcaos forfølgelse af perfektion, og et produkt af alle de stunder alene foran målet, hvor han øvede sig igen og igen.

Lørdag aften skal Atlético spille i den anden ende af byen mod Real Madrid, og så vil millioner af øjne hvile på Radamel Falcao, der har scoret 11 mål i denne sæson indtil videre, kun overgået af Messi med 19 og Ronaldo med 12.

De kalder ham ’El Tigre’ – Tigeren. En ansat i Atlético Madrid har tidligere foralt til den spanske avis El País:

- Om morgenen på dagen for kampen er han venlig og åben. Ved frokosttid kan du se, at han koncentrerer sig lidt mere. Og når han forlader hotellet og tager mod banen, er han helt.. anderledes. Kontrasten er enorm. Han forlader omklædningsrummet som den sidste. Og hvis du ser hans ansigt på det tidspunkt, han er ikke længere Falcao... han er El Tigre. Hans eneste tanke er bolden.

26-årige Radamel Falcao García Zárate fik sin debut i den colombianske liga som 13-årig og var fast mand for River Plate i Argentina i en alder af 19 år, hvor han scorede syv mål i hans første syv kampe, hvor han var med fra start. Herefter kom han til Porto, hvor Falcao scorede i sine første fire kampe. I hans første sæson i spanske Primera Division scorede han 24 ligamål plus 12 mål i Europa League, som han i sidste ende vandt med Atlético Madrid i 2012. Han har i alt scoret over hundrede mål i europæisk fodbold.

Han er symbolet på de gode resultater, der har skabt genrejsning i Atlético Madrid, der havde sit absolutte klimaks, da klubben i foråret løftede Europa League-pokalen efter en 4-1-sejr over Chelsea. En kamp, hvor Falcao scorer hattrick.

Han bliver kaldt verdens bedste spidsangriber, men verdens bedste angriber bliver han ikke kaldt. For Falcao deler liga med de to bedste; Messi i FC Barcelona og Ronaldo i Real Madrid. Havde det ikke været for de to, havde han sandsynligvis haft titlen som verdens bedste allerede.

Men ikke desto mindre bliver han lovprist af navne som José Mourinho, Pep Guardiola og Fabio Capello.

- I hele min karriere har der kun været én spiller, der har imponeret mig lige så meget som Messi har, og det er Radamel Falcao, har succestræneren Fabio Capello sagt.

I aften venter den direkte duel med Cristiano Ronaldo.

Læs også: