KØB PLUS!

Fænomenet Ronaldo bankede Holland

Cristiano Ronaldo var ikke i gavehumør mod Holland.

Det danske hold hjalp ikke sig selv - og Holland hjalp ikke Danmark. Fænomenale Cristiano Ronaldo skød de knap så flyvende hollændere endegyldigt ned med to scoringer og en uhyggelig indsats. Portugal tager Tyskland i hånden og går direkte i kvartfinalerne.

Det portugisiske hold var altdominerende i en 1. halvleg, hvor Cristiano Ronaldo langt om længe viste sig som den verdensklassespiller, han er uge efter uge i Real Madrid. Superstjernen drev gæk med den hollandske defensiv i almindelighed og højre back Gregory van der Wiel i særdeleshed. Ronaldo var ganske enkelt i en klasse for sig på en bane, hvor han totalt overskyggede Sneijder, Robben og Van Persie på det hollandske hold. Alligevel var det ’Oranje’, der kom i front allerede efter 11 minutter. Rafael van der Vaart, der havde fået plads i Bert van Marwijks startopstilling på bekostning af svigersøn Mark van Bommel, krøllede et fremragende langskud i kassen fra 20 meter.

Sikker Ronaldo

Målet var ufortjent, men Portugal tog hurtigt hævn. Den centrale midtbane smed portvin i Hollands maskinrum, og oppe foran var Ronaldo intet mindre end fantastisk. Han driblede og afleverede sig selv og holdkammeraterne frem til den ene mulighed efter den anden. Efter 28 minutter var der gevinst. Joao Pereira stak en aflevering i dybden. Ronaldo var hurtigere end det hollandske forsvar, og modsat i kampen mod Danmark, var han stensikker en-mod-en overfor keeper Maarten Stekelenburg.

Manglende effektivitet

Portugiserne burde have fået meget mere ud af de første 45 minutter, hvor de kreerede chancer efter behag. De kunne rent faktisk have lukket kampen og sendt Holland ud i mørket, men effektiviteten - som også mod Danmark var et stort problem - var igen beskæmmende.

Efter pausen faldt intensiteten i opgøret en smule. Mulighederne var mere sporadiske alt imens hollænderne - i frustrationernes navn - fandt det hårde spil frem. De to scoringer, ’Oranje’ vidste de skulle levere, virkede rigtig langt væk. Og de kom endnu længere væk med et kvarter tilbage af kampen.

Afgørelsen

Moutinho, Nani og i sidste ende Cristiano Ronaldo leverede et af slutrundens mest perfekte angreb. Ganske enkelt en kontra af fantastiske dimensioner. Nani blev sendt afsted. Manchester United-stjernen fandt Ronaldo på midten, og anføreren var iskold. Han stoppede op og scorede så sikkert som det kan gøres. 2-1 og farvel til Holland og desværre også Danmark.

Tjekkiet venter

Resten af opgøret var en mindre ørkenvandring i det varme Kharkiv. Portugal skulle ikke mere, og Holland hverken kunne eller ville. Skuffelsen over egne præstationer under dette EM var ganske enkelt for stort hos de ’Oranje’ superstjerner. På trods af et af EMs bedste hold på papiret, røg Holland ud på bagdel og albuer uden point. Bert van Marwijk er næppe landstræner meget længere. Det er Portugals Paolo Bento til gengæld. Han har Cristiano Ronaldo til sin disposition, og det kan bringe det portugisiske landshold lang. I første omgang har det bragt dem i kvartfinalen, hvor Tjekkiet venter. Det stopper næppe her for Ronaldo og co.

Læs også: