Leicester City har for første gang nogensinde vundet det engelske mesterskab. Det blev en realitet mandag aften, da Chelsea og Tottenham spillede 2-2.

Det uafgjorte resultat betyder, at Tottenham er syv point efter Leicester, og der mangler to runder. Dermed kan ingen klub længere indhente Kasper Schmeichel og co.

Det er en kæmpe triumf for den forholdsvis lille klub, som for halvandet år siden lå sidst i Premier League, og som måtte kæmpe hele sidste forår for ikke at rykke ud.

I denne sæson har de overrasket alle storklubberne med deres spil, som især har været lagt an på stjernerne Jamie Vardy og Riyad Mahrez. Men målmand Kasper Schmeichel har også spillet en væsentlig rolle som en sikker sidste skanse.

Leicester har kun tabt tre Premier League-kampe i denne sæson - to mod Arsenal og så til Liverpool på udebane imellem jul og nytår.

Alle de traditionelle storklubber har floppet, og på den baggrund er mesterskabet i den grad fortjent.

Klubben kunne være blevet mester allerede søndag, men her måtte de nøjes med 1-1 ude mod Manchester United.

Derfor måtte de vente til mandag, hvor alt andet en sejr til Tottenham ville betyde, at mesterskabet ville komme til Leicester.

I første halvleg lignede det netop en sejr til Tottenham.

Gæsterne kom foran vd deres topscorer, Harry Kane, som fik en frispilning af Erik Lamela på kanten af off-side. Harry Kane kunne let runde Chelseas målmand, Asmir Begovic, og sende bolden i tomt mål.

Mod slutningen af første halvleg blev det 2-0 til Tottenham, da de udnyttede, at Branislav Ivanovic tabte bolden på egen banehalvdel.

Christian Eriksen sendte bolden ud til Son Heung-Min i Tottenhams højreside. Sydkoreaneren spænede fra alt og alle og alene med Asmir Begovic var han sikkerheden selv.

Men i anden halvleg fik Chelsea bragt spænding om udfaldet, da Gary Cahill reducerede efter hjørnespark. Og syv minutter før tid kom den forløsende scoring så for Chelsea - og for Leicester.

Spanieren Diego Costa sendte bolden ud i Chelseas venstreside, hvor indskiftede Eden Hazard på smuk vis skruede bolden op i hjørnet til 2-2.

2-2 blev kampens resultat - og dermed var Leicesters sensationelle mesterskab en realitet.

Leicester er den 24. klub, der vinder det engelske mesterskab, og de er den første nye mester siden Nottingham Forest i 1978.

Det er samtidig første gang siden 1995, at den engelske mester ikke kommer fra enten London eller Manchester.

Dengang vandt Blackburn Rovers, men siden da har Manchester United, Manchester City, Arsenal og Chelsea delt alle mesterskaber imellem sig.

Indtil denne mandag, hvor mesterskabet gik til.... Leicester City.

Leicester fans på gaden efter sejren mandag aften. Foto: Reuters / Darren Staples Livepic. Foto: Darren Staples