Vestjyderne slog Lyngby BK 2-1, som spillede i undertal i over en time

Lyngby BK tog i aftes imod Esbjerg fB i kvartfinalen i Landspokalturneringen, så det var vind eller forsvind for de to hold, der til dagligt ellers spiller i hver sin liga.

Det var årets sidste kamp for Lyngby, der senest tabte ude mod Vejle Boldklub Kolding i søndags, mens Esbjerg stadig har to udebanekampe mod OB og Randers på programmet, før de kan gå på juleferie.

Lyngby ligger i øjeblikket nummer fem med meget få point op til førstepladsen i 1. division, men Esbjerg fB ligger nummer otte i Superligaen med tre point til nedrykningsstregen.

Efter 24 minutters spil fik Lyngby frispark, som Jeppe Brandrup skulle afvikle. Han fik så et gult kort for at sparke før dommeren fløjtede - og dernæst et gult kort mere for at gøre det samme en gang til. Dermed vist ud og så måtte hjemmeholdet spille med ti mand. Det udnyttede Esbjerg, da Kenneth Fabricius nettede efter 35 minutter til føringen 0-1.

Anden halvleg var ikke mere end to minutter gammel, før vestjyderne igen var på pletten, denne gang med et mål af Jonas Knudsen. Men selvom de var foran med to mål, fik esbjergenserne ikke lov til at slappe af resten af kampen.

For efter 68 minutters spil reducerede Fanol Perdedaj for Lyngby, men mere blev det desværre ikke til for hjemmeholdet, som måtte se sig slået af overmagten. De forlader nu landspokalturneingen som det ikke-Superligamandskab, der kom længst.