Esbjerg ydmygede 1. divisionsklubben AC Horsens med en sviende 7-0-sejr i pokalturneringens tredje runde.

Forskellen på toppen af 1. division og bunden af landets bedste fodboldrække burde ikke umiddelbart være så stor, men den påstand kan for en stund skydes ned efter AC Horsens hjemmebanenederlag til Esberg, der nummer ti i Superligaen.

Jakob Ankersen scorede to gange inden for fem minutter i første halvleg, og klasseforskellen mellem de to mandskaber kom især til udtryk i anden halvleg. Inden for 15 minutter brændte hjemmeholdet fra Horsens, der indtager fjerdepladsen i 1. divison, fuldstændig sammen.

Først udbyggede Daniel Stenderup føringen efter 65 minutters spil, så sikrede Jakob Ankersen sig et hattrick minuttet efter, og inden for de næste 13 havde Martin Pusic (to mål) og Mikkel Vestergaard banket den sidste gnist ud af Horsens-spillerne.

Dagens pokalsejr kommer efter en periode, hvor Esbjerg virker til at være kommet igang i Superligaen. For to runder siden vandt Niels Frederiksens mandskab med 2-0 over OB, inden det i sidste runde blev til 0-0 mod Brøndby.