Det handlede fra kampens start et opgør om ære og ikke meget andet, da Esbjerg gæstede Red Bull Salzburg i Europa Leagues sidste runde af gruppekampene.

Begge hold havde for længst kvalificeret sig videre til forårets knockout-kampe, så det lignede en gratis omgang for holdene.

Salzburg viste sig dog ikke lige frem i julehumør og gav det danske hold en lektion med et nederlag på 0-3 i en kamp, hvor Esbjerg i den grad var på hælene fra kampens start.

Efter første halvleg viste resultatet godt nok kun 1-0, men Esbjerg var klart overmatchet. I løbet af disse 45 minutter formåede hjemmeholdet blandt andet at brænde to gigantiske chancer - begge signeret af den brasilianske angriber Alan. Den ene kunne kandidere til årets afbrænder i Europa League.

Før den havde Alan en chance med frit løb mod mål, men han valgte en tidlig afslutning og sparkede bolden i jorden, så den ingen fart fik.

Alan vil dog nok græmme sig endnu mere over den næste chance, han formøblede. Højrebacken Florian Klein fandt angriberen i en situation, hvor Esbjerg-målmand Frederik Rønnow var passeret, men Alan formåede alligevel midt for mål at sparke bolden over kassen. En detalje, der var sværere, end hvis han havde skudt bolden i nettet.

Heldigvis for ham og resten af Salzburg var hjemmeholdet dog allerede foran på dette tidspunkt, da Sadio Mané efter 19 minutters spil bragte holdet foran på det, der lignede et lille drop af Frederik Rønnow.

Den unge målmand slog et ufarligt indlæg ind i holdkammeraten Jens Berthel Askou, og på riposten var senegalesiske Mané hurtig til at sende indersiden på til 1-0.

Som om det ikke var nok med store pinligheder fra Alan, gjorde han det igen i begyndelsen af anden halvleg.

Igen fik angriberen mulighed for at komme på tavlen ved blot at udplacere Rønnow tæt under mål, men for anden gang i kampen lykkedes det ham at banke bolden over mål.

Uheldigvis for Esbjerg fik Alan dog også en smule medvind i denne kamp, for efter Kampl, der var kampens positive bekendtskab, havde bragt sit hold på 2-0 på et godt spark med venstre ben, fik brasilianeren lavet en assist på Mané, der lukkede opgøret med sin scoring til 3-0.

Dermed går Red Bull Salzburg videre som etter med lutter sejre i de seks gruppekampe, mens Esbjerg også kan glæde over europæisk fodbold på den anden side af nytårsaften med 12 point.

I gruppens anden kamp mellem Standard Liege og Elfsborg gjorde danske Mikkel Beckmann sig bemærket med den sidste scoring i svenskernes 3-1-sejr på udebane.