Viborg hentede sæsonens første point, da det fredag aften blev til en 2-1-sejr over et tamt Esbjerg-mandskab.

Der var fredag aften dømt bundkamp i Alka Superligaen, da Viborg på hjemmebane tog imod Esbjerg i et opgør, der endte med en 2-1-sejr til hjemmeholdet.

Resultatet betyder, at Esbjerg efter de første tre kampe fortsat er uden point på sidstepladsen i ligaen. Esbjerg har scoret et enkelt mål i sæsonens første kampe, hvor der samtidig er lukket ti mål ind i den anden ende.

Med sejren indtager Viborg syvendepladsen i ligaen med tre point for tre kampe.

Begge hold kom ind til kampen med nul point efter sæsonens to første kampe, og det bar spillet før pausen præg af. Taktikken hos begge mandskaber var tilsyneladende først og fremmest at lukke af bagude frem for at angribe, hvilket lykkedes meget godt.

Halvlegens største og eneste chance tilfaldt Esbjergs australske Brent McGrath, da angriberen kom først på et indlæg og fra kanten af det lille felt fik afsluttet lige på Peter Friis Jensen i Viborg-målet.

Anden halvleg var anderledes underholdende, og der skulle ikke gå mere end små ti minutter, før Viborg kunne bringe sig foran med 1-0.

Et godt indlæg fra venstresiden gik over bagest i feltet, hvor Jonas Kamper fuldstændig umarkeret kunne tæmme bolden og sparke den i kassen bag en ikke alt for heldig Esbjerg-keeper Jeppe Højbjerg, der ellers havde hænderne på.

Godt fem minutter senere faldt kampens reelle afgørelse, da Viborgs Oliver Thychosen fra kanten af feltet sparkede bolden i mål med en følt inderside. Endnu engang så Jeppe Højbjerg, der i weekenden rejser til OL i Brasilien, skidt ud.

I det 86. minut fik Esbjerg reduceret til 1-2, da Victor Palsson kom først på et godt slået hjørnespark og fik headet bolden i mål. Vestjyderne måtte dog sande, at scoringen faldt tilpas sent til, at de kunne nå at få point med hjem fra Viborg.