Tottenham hungrer efter en FA Cup-sejr, og lørdag kom Christian Eriksen og co. et skridt nærmere, da holdet på udebane slog Colchester fra den tredjebedste række med 4-1.

Historisk set er Tottenham en af de bedste klubber i den engelske FA Cup-turnering med otte titler. Sidste finalesejr ligger dog helt tilbage til 1991, hvor klubben fra det nordlige London vandt 2-1 over Nottingham Forest.

Men chancen er stadig tilstede for, at den niende triumf kommer i år, for nu er holdet klar til femte runde, som også er ottendedelsfinalerne i verdens ældste pokalturnering.

»Sejren betyder meget,« sagde klubbens manager, Mauricio Pochettino, efter kampen ifølge BBC.

Nacer Chadli sparker flot Tottenham foran mod Colchester efter et flot angreb, som Christian Eriksen har en fod med i.

»Vi vidste alt om Colchester, og vi viste fuld respekt for modstanderen. Det er vigtigt, for denne turnering har en vis magi,« sagde Tottenhams argentinske manager.

Christian Eriksen var med fra start i kampen, hvor Tottenham kom som lyn og torden mod hjemmeholdets mål - uden at score.

»I det første kvarter skabte vi mange chancer, men vi scorede desværre ikke,« sagde Mauricio Pochettino.

Efter en lille halv time fik Tottenham dog løn for deres slid.

På et kontra-angreb spillede Christian Eriksen bolden til Erik Lamela, som fandt Nacer Chadli i Tottenhams højre side, og belgieren overrumplede fra kanten af feltet Jake Kean i hjemmeholdets mål.

Tiottenham havde ialt 14 forsøg inden for målrammen i første halvleg, men det blev ved det ene mål i de første 45 minutter.

Ben Davies står for et uheldigt selvmål, der bringer Colchester på 1-3 mod Spurs.

I anden halvleg sørgede Eric Dier imidlertid for en to-målsføring - med lidt held.

Fra 30 meters afstand skød forsvareren på mål, hvorefter bolden ramte Colchester Matthew Briggs med det resultat, at den endte i det modsatte målhjørne. Stakkels Jake Kean havde ikke en chance for at forhindre scoringen.

Derefter gik Christian Eriksen ud, og Nacer Chadli scorede sit andet og Tottenhams tredje mål elleve minutter før tid på hovedstød.

Men to minutter senere fik Colchester alligevel en livline, da Gavin Massey ramte stolpen, hvorefter Tottenhams Ben Davies var uheldig at sende bolden i eget net.

»Der lukkede vi dem ind i opgøret, men vi havde hele tiden kampen under kontrol,« sagde Mauricio Pochettino om selvmålet.

Det tog da også kun et minut, førend Tom Carroll slog sejren fast for Tottenham.

»Det var ikke så nemt, som det så ud, men vi er klar til næste runde, og det er trods alt det vigtigste,« sagde to-målsskytten Nacer Chadli efter kampen.

Drømmen om den første FA Cup-titel i 25 år lever stadig hos Tottenham.