KØB PLUS!

Eriksen: Ude af Laudrups skygge

Christian Eriksen åbner op i stort interview til The Guardian om forventningspresset ved at blive sammenlignet med Michael Laudrup.

Siden den efterhånden famøse landskamp mod England for snart to år siden, hvor Christian Eriksen overstrålede den højtprofilerede Jack Wilshere i dennes debut, har danskeren været et varmt navn på den engelske transferbørs. Nu er det dog for alvor ved at spidse til, og rygter om, at Tottenham vil byde på danskeren, florerer stædigt i medierne.

Selv tager Christian Eriksen det roligt, men indrømmer, at han nyder den voksende respekt om ham som spiller.

- I starten var det som om du rendte rundt med et Michael Laudrup-skilt på ryggen, siger Eriksen til The Guardian.

- Men nu har jeg spillet en masse kampe, jeg har ikke læst nogle Laudrup-sammenligninger i lang tid, så det er bare Eriksen nu, og jeg tror, det er en god ting. Jeg er min egen person, og jeg tror det er, hvad alle vil være, for det er svært at være en anden.

Eriksen besøgte Chelsea i den knappe alder af henholdsvis 14 og 15 til to prøvetræninger, men tog derfra uden kontrakt.

- Jeg var ikke skuffet, for mig var det bare for at se, hvordan det fungerede (i Chelsea, red.), fortæller Eriksen og uddyber:

- Det var en anden verden. Alt var meget tillukket, og hvis du er der som 16-årig, og du er nødt til at være så tilbagetrukket, så mister du mange ting. Og vi tænkte, at så ville fodbolden få mere magt over mig end jeg selv havde.

Om Tottenhams interesse vil Eriksen ikke udelukke noget, men fastholder, at han er meget tilfreds med tilværelsen i Holland. Eriksen er med på Guardians liste over 100 bedste spillere i verden lige nu.

Læs også: