KØB PLUS!

Eriksen tavs om nej til Ajax

Det danske løbefænomen vil ikke forlænge med Ajax Amsterdam og går stille med dørene om hvorfor.

Christian Eriksen har en stor portion aktier i, at Ajax Amsterdam stadig har chancen for at gå videre fra Champions Leagues gruppespil.

Den hollandske traditionsklub er med modstandere som Dortmund, Real Madrid og Manchester City kommet i selskab med mestrene fra Europas tre største ligaer, men har vist sig som en ’underdog’ med bid i.

Ikke mindst med den danske landsholdsspiller i hovedrollen i begge opgør mod Manchester City, hvor hollænderne har taget deres fire point. Eller det faktum, at han har udviklet sig fra at være en tekniske kapacitet til at være et løbefænomen.

52.181 meter har Christian Eriksen tilbagelagt i gruppespillet, og det har ingen andre spillere i turneringen gjort ham efter. Og det er ikke gået ubemærket hen.

Større klubber venter derude for Eriksens talenter, og danskeren ønsker ikke at forlænge sin aftale.

- Det ønsker jeg ikke at kommentere, det holder jeg for mig selv, siger han til hollandske medier.

- Jeg holder fokus på onsdagens kamp. Her skal vi spille op til vores bedste mod Dortmund. Kontraktforlængelsen er blevet aktuel, efter Ajax’ sportsdirektør, Marc Overmars, fortalte sporten.dk, at Christian Eriksen hænger i bremsen med hensyn til at forlænge den aftale, der udløber i 2014.

- Vi vil gerne have, at Christian skriver en ny kontrakt med os, men det er ikke noget, han vil. Vi må se, hvad der sker efter dette år. Vi taler naturligvis med ham og hans agent, og vi må se, hvad der sker efter december, sagde Marc Overmars.

Hvis forhandlingerne igen mislykkes så ligner det et salg til sommer af Christian Eriksen. Det meste af Premier Leagues top og Italiens storhold meldes interesserede. Christian Eriksen har tidligere fortalt, han ser muligheder for fremtiden i England, Spanien og Italien.

Onsdag aften gælder det dog de tyske mestre, Borussia Dortmund. Ajax skal vinde hjemme i Amsterdam for at holde liv i håbet om avancement.

Tyskerne er ubesejret i gruppen, men kommer på en svær opgave - Ajax har med Frank de Boer som træner ikke tabt hjemme til en tysk modstander.

Uafgjort vil være nok for de tyske gæster - med pointdeling vil Borussia Dortmund stryge op på ni point og uden for hollændernes rækkevidde, da Ajax i givet fald vil stå med fem point.

- Vi havde en svag start på sæsonen, men nu ser formen god ud igen. Vi vil helt sikkert gerne videre til 1/8-finalerne, så uafgjort eller en sejr er vores mål, siger Dortmunds midtbanetalisman Mario Götze.

Tyske medier hæftede sig ved, at Dortmunds spillere kun løb 114 kilometer tilsammen i weekendens sejr over Greuther Fürth, hvilket er sæsonens laveste for de tyske mestre, men Jürgen Klopp ser det løbepensum som en udvikling:

- Vi har nogle gange som ungt hold buldret for meget på. Her spillede vi med erfaring. Der er kommet en modenhed ind i holdet. Den modenhed kan også aflæses i Champions League: Sidste sæson røg man ud i gruppespillet, nu står tyskerne med gode kort på hånden. Det kræver blot et point i Amsterdam.